ASEM se alătură rețelei Colegiului European de Securitate și Apărare al UE

PHOTO-2024-02-22-22-13-18 (1)

Academia de Studii Economice din Moldova a inițiat procesul de integrare în rețeaua de instituții partenere a Colegiului European de Securitate și Apărare al Uniunii Europene (ESDC). Fondat în 2005, ESDC constituie un pilon esențial în cadrul Uniunii Europene pentru domeniul educației și învățământului, având ca obiectiv principal promovarea Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC). ESDC operează ca o rețea alcătuită din instituții naționale din domeniul securității și apărării, cu misiunea de a consolida capacitatea UE de a reacționa coerent și eficient în fața provocărilor de securitate și apărare.

Reprezentanții ASEM, Lucia Gujuman, Șefa Departamentului Tehnologia Informației și Management Informațional și Veronica Soltanici, asistentă universitară, au participat la 21-22 februarie 2024 la întâlnirea Consiliului Academic Executiv (EAB) al ESDC, care a avut loc la Bruxelles (Belgia). În cadrul prezentării realizate au fost evidențiate misiunea ASEM, precum și obiectivele de contribuție la dezvoltarea socio-economică a țării. Expertiza vastă în domeniul educației superioare a fost subliniată, accentuând importanța colaborării și a programelor comune pentru îmbunătățirea calității învățământului și pregătirea specialiștilor conform standardelor europene.

Aderarea ASEM la ESDC a devenit posibilă grație suportului lui Philipp Agathonos, Președintele Consiliului Academic Executiv al ESDC, al lui Fergal O’Regan, Vicepreședinte al Colegiului European de Securitate și Apărare, al lui Panagiotis Marzelas, Manager în Securitate Cibernetică în cadrul ESDC, al Institutului European de Studii Politice din Moldova și Ambasadoarei Daniela Morari, Șefa Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană în Belgia.

Alăturarea ASEM la această comunitate academică dinamică și dedicată reflectă hotărârea comună de a contribui la construirea unui viitor mai sigur, mai prosper și mai conectat pentru toți.

Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente