NodeShift, un start-up promițător de servicii cloud descentralizate, a reușit să obțină 3,2 milioane de dolari în cadrul unei noi runde de investiții. Start-upul are ca obiectiv să reducă costurile serviciilor de tip cloud cu până la 80 %. Unul dintre cofondatorii start-upului este Mihai Mărcuță, originar din Moldova.
NodeShift a fost fondat de Andrei Surkov și Mihai Mărcuță. Aceștia s-au întâlnit pentru prima dată când erau stagiari la Cisco în 2016. În timp ce Surkov a rămas la Cisco, Mărcuță a continuat să lucreze la Microsoft Azure, Twitter și Epic Games din Londra în următorii ani. Proiectul a luat naștere atunci când au însoțit un alt prieten de-al lor în Turcia, unde acesta își făcea un transplant de păr, scrie techcrunch.com.
NodeShift are ca obiectiv să reducă costurile serviciilor de tip cloud cu până la 80 % pentru a suplini necesitățile atât ale companiilor stabilite, cât și ale start-upurilor.
„O mulțime de centre de date au capacitate neutilizată care stă acolo – aproximativ 10-20 %. Și sunt sute de centre de date de acest fel. Prețul este foarte, foarte accesibil. Dacă îl comparăm cu furnizorii tradiționali de cloud, vorbim de prețuri care sunt cu 70-80 % mai mici”, a explicat Mihai Mărcuță.
Platforma se distinge prin angajamentul său față de confidențialitate, agilitate, scalabilitate și capacitatea sa de a reduce semnificativ costurile operaționale fără a compromite viteza sau fiabilitatea.
NodeShift nu este doar despre economii de costuri, este o mișcare către un viitor mai deschis, eficient și descentralizat al calculului în cloud, ce permite afacerilor de toate dimensiunile să inoveze și să crească într-un mediu sigur și scalabil.
Runda de investiții de 3,2 milioane de dolari este condusă de Inovo Venture Partners, care se concentrează pe start-upurile din Europa Centrală și de Est, cu participarea Notion Capital, 10x Founders și Kestrel0x1.
Banii obținuți le va permite cofondatorilor să-și lanseze produsul public pentru dezvoltatori. Start-upul NodeShift a fost selectat de Intel din peste 300 de start-upuri deeptech finanțate pentru programul său Ignite.
NodeShift a fost deja utilizat în faza Alpha (fază de testare) de companii cotate la bursă și de alte start-upuri, demonstrând viteză de implementare și sporirea fiabilității.