Pentru prima dată în Moldova, o testare pe eșantion a avut loc la calculator

424914619_709371041377437_6842934585837013627_n
Foto:Facebook/MEC

În premieră, în Republica Moldova, o testare națională de eșantion s-a desfășurat în format digital. Testarea-pilot la calculator a avut loc la proba de matematică pentru clasa a IV-a.

La testarea pilot au participat câte 25 de elevi ai clasei a IV-a din liceele „Mircea Eliade” și „Gheorghe Asachi” din municipiul Chișinău. Elevii au rezolvat la calculator, pe o platformă specializată, un test la matematică, în format digital. Acesta a avut 14 itemi, care au trebuit să fie îndepliniți timp de 60 de minute.

Suplimentar, elevii au răspuns la un chestionar cu privire la gradul de înțelegere a itemilor/sarcinilor propuse în test. 

În data de 19 februarie 2024, în instituțiile menționate, elevii au avut posibilitatea de a exersa pe un test de antrenament pentru a fi familiarizați cu interfața aplicației, tipologia itemilor și cronometrarea. 

Sursă: Facebook/MEC
Sursă: Facebook/MEC

Amintim că astăzi, 20 februarie, zeci de elevi din instituțiile de învățământ din Republica Moldova susțin testarea pe eșantion reprezentativ a materialelor de examen.

Unii elevi, făcând o conexiune între testarea pe eșantion și examenul propriu-zis, dar și ținând cont de „sfatul” elevilor mai mari, adesea se gândesc că: „Dacă vom scrie testarea pe eșantion mai rău, examenul va fi mai ușor”. Cât este de corect acest lucru, dar și care sunt obiectivele testării, vom încerca să vă răspundem în acest articol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente