Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” va avea loc la Timișoara. Care este programul celei de-a XXIV-a ediții

FZB2 (1)
Foto:Sursă: OSB Timișoara

În perioada 30 martie – 5 aprilie 2024, Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara organizează cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”. Echipa de organizare și-a propus să promoveze cultura basarabeană prin intermediul unei game largi de activități precum expoziții de pictură și fotografie, prestații de dans popular, prezentări de modă a portului popular, concertul interpretei Prima Dragoste, concert acustic, seară de poezie și chitară, difuzarea unui film autentic moldovenesc și lecții de istorie în liceele din Timișoara.

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” (FZB) a avut loc prima dată pe 27 martie 2001 și a constituit fundamentul cultural în jurul căruia a fost creată Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara. Anul acesta, organizatorii au pregătit un program special. Iată calendarul festivalului.

9 martie 2024

Concert TOSH și party basarabean. Evenimentele vor avea loc la M2-event venue începând cu ora 22.00.

27 martie 2024

Hora Unirii în centrul Timișoarei și depunere de flori la bustul lui Ferdinand I. Evenimentele vor avea loc în Piața Unirii din Timișoara începând cu ora 18.00.

25 martie – 1 aprilie 2024

Expoziție de pictură a tinerilor artiști moldoveni din Timișoara – „Dor de Moldova”. Expoziția va putea fi văzută la Centrul Multifuncțional Bastion.

30 martie 2024

Deschiderea oficială a Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”, ediția XXIV. Evenimentul va avea loc la Consiliul Județean Timiș începând cu ora 18.00.
Din program fac parte:
# Ansamblul de dansuri populare „Cununa” din Strășeni;
# degustare de vin moldovenesc;
# expoziție fotografică: „De ce să vizitezi Republica Moldova?”;
# expoziție de costume populare realizată de Asociația Obștească „Mândria Basarabiei”;
# prezentare de modă;
# party la MGM Bastion începând cu ora 23.00.

31 martie 2024

Prezentarea instrumentelor vechi populare de către Ansamblul „Stejăreii” din Chișinău. Evenimentul va avea loc la Cantina Studențească Politehnica Timișoara începând cu ora 14.00.

1 aprilie 2024

Expoziție și concurs de pictură „Dor de Moldova”. Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuncțional Bastion începând cu ora 19.30.

2 aprilie 2024

Seară de poezie și chitară „Muguri de poezie pe acorduri de chitară”. Evenimentul va avea loc la Nemesis Art Club începând cu ora 19.30.

3 aprilie 2024

Concert acustic cu Ștefan Guțanu. Evenimentul va avea loc la D’arc Unirii începând cu ora 21.30.

4 aprilie 2024

Teatru gastronomic, degustare de vin și vizionarea unui film autohton. Locația și ora urmează a fi stabilite.

5 aprilie 2024

Concertul interpretei Prima Dragoste. Evenimentul va avea loc la FITT/În Spatele Casei începând cu ora 22.00.

Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” este despre oameni și reprezintă oportunitatea unică de a valorifica cultura și tradițiile basarabene. Iată ce mesaj au transmis organizatorii.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre festival, vă invităm să urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente