Luptătorul de stil greco-roman Artiom Deleanu a câștigat aurul la Campionatul European de lupte de la București

Deleanu2
Foto:olympic.md

Luptătorul de stil greco-roman Artiom Deleanu a cucerit medalia de aur în cadrul Campionatului European de lupte, rezervat seniorilor, care s-a desfășurat la București, România. Sportivul este membrul lotului naţional de lupte greco-romane al Republicii Moldova care participă în cadrul acestei competiții. Despre victoria acestuia a anunțat Comitetul Național Olimpic și Sportiv al țării.

Potrivit informațiilor, sportivul a obținut trei victorii în categoria de greutate 55 kg. Acesta la învins pe bulgarul Ștefan Grigorov cu scorul de 5:1, iar în semifinală a trecut cu scorul de 2:2 de armeanul Manvel Khachatryan. În marea finală, moldoveanul la învins pe azerul Rashad Mammadov.

Conform comunicatului, în finala Campionatului European de lupte din București a ajuns și moldoveanul Victor Ciobanu (60 kg). Sportivul a trecut de sportivii Viktor Petryk, Georgij Tibilov și Sadyk Lalaev. În ultimul act al competiției, Victor Ciobanu îl va întâlni pe azerul Nihat Mammadli.

De asemenea, la 72 kg, Daniel Cataraga, un alt sportiv moldovean, va evolua în recalificări. Luptătorul îl va întâlni pe ungurul Krisztian Vancza. La aceeași competiție pentru medalia de bronz a luptat și Maestrul Internațional al Sportului Alexandrin Guțu, care a cedat în fața adversarului din Rusia, clasându-se pe locul 4

Antrenorii lotului național: Antrenorii Emeriți, Mihail Cucu și Roman Zgardan.

Lotul naţional de lupte greco-romane al Republicii Moldova participă la Campionatul European, care se desfășoară în România, în perioada 12-18 februarie, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente