Poți achita călătoria în troleibuz sau autobuz cu smarphone-ul. Operatorii mobili din țară care au activat opțiunea

RTEC troleibuz
Foto: Facebook/Regia Transport Electric Chișinău

Companiile Orange și Moldcell au anunțat că utilizatorii rețelelor de telefonie mobilă pot achita biletul pentru transportul public cu ajutorul telefonului mobil. Acest serviciu este disponibil în unitățile de transport în comun din Chișinău și Bălți. În urma plății, călătorii ar urma să primească un bilet electronic.

Primul operator de telefonie mobilă din Moldova care a anunțat inovația pe piața locală este Moldcell. Serviciul respectiv este disponibil pentru toți utilizatorii din țară, iar plățile pot fi efectuate în transportul public din Chișinău și Bălți.

Cum folosim această opțiune? În cazul companiei Orange, clienții trebuie să transmită un SMS la numărul afișat în transportul public ori să scaneze codul de QR afișat. Achitarea se realizează imediat, iar ulterior este trimis biletul electronic.

Proiectul „Tickete Electronice” a fost lansat pentru Regia Transport Electric Chișinău ca proiect-pilot. Momentan, la el participă doar rutele de troleibuz numărul 5 și numărul 21, precum și rutele de autobuz numărul 19 și numărul 23, unde pot fi găsite abțibildurile cu cod QR.

Sursă: Facebook/Orange

În cazul companiei Moldcell, utilizatorii trebuie să activeze serviciul „Plăți cu numărul Moldcell” în aplicația My Moldcell. După, călătorii urmează să scaneze codul QR afișat în transportul public, iar ulterior primesc un SMS cu biletul de călătorie.

Sursă: Facebook/Moldcell

Am trimis o solicitare de mai multe informații și companiei Moldtelecom, dar încă suntem în așteptarea unui răspuns.

Știrea se actualizează.


Amintim că la Bălți locuitorii pot deja achita taxa pentru troleibuz cu ajutorul cardului bancar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente