Medaliile de la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris vor conține bucăți din Turnul Eiffel

medalii-ezgif.com-webp-to-jpg-converter
Foto:olympics.com

Cei mai buni sportivi vor fi recompensați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de anul acesta de la Paris cu medalii de aur, argint și bronz. Aceste distincții însă conțin și bucăți hexagonale din Turnul Eiffel, relatează AGERPRES cu referire la agențiile internaționale de presă.

În total, au fost realizate 5 084 de medalii, iar hexagonul de fier provenit din Turnul Eiffel are logoul „Paris-2024”. Pe verso este gravată figura zeiței victoriei, Atena Nike, a stadionului panathenaic și a Acropolelor – unde este adăugată și silueta Turnului Eiffel.

Disciplina sportivă la care este acordată medalia este înscrisă pe marginea distincției. Pe medaliile paralimpice nu există figuri, ci o vedere de sub Turnul Eiffel, cu inscripția Paris 2024 în limbaj Braille.

Fiecare medalie conține câte 18 grame din Turnul Eiffel, provenite din renovări ale monumentului și păstrate într-o clădire secretă de la periferia Parisului. O medalie are un diametru de 85 de milimetri, 9,2 milimetri grosime și sunt de greutăți diferite. Cea de aur are 529 de grame, cea de argint – 525 de grame, iar cea de bronz – 455 de grame.

Președintele Comitetului de organizare (COJO), Tony Estanguet, a explicat la prezentarea medaliilor că ideea Turnului Eiffel a fost „unanimă” și a mulțumit primăriei pariziene și Societății Turnului Eiffel pentru oferirea de bucăți neutilizate din monument.

Jocurile Olimpice din acest an vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august, iar cele Paralimpice – între 28 august și 8 septembrie.

În acest articol, îți prezentăm sportivii și sportivele din Republica Moldova care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente