Doi moldoveni au deschis prima arenă de jocuri VR din Constanța. Povestea din spatele Another World Constanța VR Arena

BeFunky-collage (6)
Foto:Sursă: Vasile Cataraga&Aurica Versteac/arhivă personală

În orașul Constanța din România a fost deschisă o arenă revoluționară – Another World Constanța VR Arena. Este prima și singura arenă de jocuri cu realitate virtuală din Constanța, iar povestea din spatele acestei inițiative îndrăznețe îi are în centrul atenției pe doi tineri originari din Republica Moldova – Vasile Cataraga și Aurica Versteac –, care au transformat visul lor într-o afacere de excepție. Aventura lor în lumea realității virtuale nu este doar o călătorie în divertisment, ci și o lecție de curaj, perseverență și inovație.

Vasile și Aurica sunt doi tineri plini de motivație și entuziasma. În prezent, ambii sunt studenți la Universitatea „Ovidius” din Constanța, Aurica fiind licențiată în Economie, iar Vasile – în Științe Politice. „În ultimii patru ani, am făcut voluntariat în cadrul Asociației Tinerilor Basarabeni din Constanța. Noi suntem cei care practic am pus bazele asociației și la tot ceea ce înseamnă implicarea tinerilor basarabeni în proiecte educaționale, de cultură și sociale. Iubim lucrul cu tinerii și ne încărcăm cu energie pozitivă de la ei”, a declarat Vasile.

Tinerilor le-a venit ideea de a deschide o arenă de jocuri VR la Constanța în momentul în care au testat personal jocurile cu realitate virtuală la Chișinău.

Din dorința de a ne îndrepta către alte etape ale vieții și în urma analizei de piață la Constanța, am ajuns la concluzia că deschiderea unei arene de jocuri VR ar fi pertinentă luând în considerare că zona de distracție și petrecere a timpului liber într-un mod mai diferit este slab dezvoltată în Constanța. Totodată, considerăm că realitatea virtuală este o tehnologie de ultimă oră pe care fiecare dintre noi merită să o încerce măcar o dată. Senzația și trăirile pe care ți le oferă în momentul când îți pui ochelarii pe ochi sunt absolut deosebite, iar noi ne bucurăm că oferim posibilitate oamenilor să descopere lumea virtuală.
Vasile Cataraga și Aurica Versteac

Provocări din proces

În ciuda numeroaselor provocări întâmpinate, experiențele de antreprenoriat ale tinerilor i-au fortificat și i-au învățat să navigheze cu încredere în lumea afacerilor. Lansarea unei afaceri la o vârstă fragedă le-a adus nu doar obstacole, ci și lecții prețioase de relaționare cu oamenii, instituțiile publice și organele de control. „Eu am 23 de ani, iar Vasile – 25 și faptul că ne-am aventurat să deschidem o afacere imediat după absolvirea facultății ne face mai buni pe termen lung și ne ajută să înțelegem dacă sunt sau nu afacerile pentru noi. Spunem acest lucru confirmând încă o dată că antreprenoriatul nu este pentru toată lumea, de multe ori fiind mai bine să fii un simplu angajat”, a declarat Aurica.

Another World Constanța VR Arena

Ce face Another World Constanța VR Arena să fie special?

Ce face Another World Constanța VR Arena cu adevărat special este faptul că oferă participanților săi o libertate totală de mișcare, fără a fi constrânși de fire sau limitări fizice. Oamenii se deplasează în arenă cu ușurință imersându-se în lumea virtuală într-un mod cu totul nou și inovator. Fiecare joc este conceput pentru a permite participanților să exploreze și să interacționeze liber, creând astfel o experiență de joc unică. Tinerii antreprenori au pus accentul nu doar pe calitatea jocurilor, ci și pe diversitatea lor. De la aventuri fantastice pentru cei mici, la provocări competitive pentru adulți, arena oferă o gamă variată de opțiuni pentru toate gusturile. Jocurile pot fi practicate atât în echipă contra echipă, cât și în modul fiecare pentru fiecare, permițând participanților să-și aleagă modul preferat de competiție.

Totodată, jocurile de la Another World Constanța VR Arena se evidențiază datorită poveștilor complexe create în spatele lor, iar grafica de înaltă calitate completează experiența participanților. O altă caracteristică remarcabilă a Another World Constanța VR Arena este designul futurist al arenei. Fiecare detaliu al spațiului este gândit pentru a crea o atmosferă distinctă, în concordanță cu lumea virtuală în care participanții se află. Această combinație oferă o experiență completă și memorabilă. „Diferența dintre noi și ceilalți care au mai fost și sunt pe piață constă din calitatea jocurilor, grafica lor și istoriile din spatele jocului”, explică Vasile.

Another World Constanța VR Arena

La rândul său, Aurica mi-a vorbit despre planurile lor în legătură cu arena de jocuri VR. Tinerii doresc să-și extindă afacerea, dar mai întâi de toate aceștia intenționează să monitorizeze cum se va dezvolta Another World Constanța VR Arena. De asemenea, ei nu exclud posibilitatea de a ajunge cu jocurile VR și în alte orașe ale României.

Planurile noastre în raport cu extinderea afacerii oscilează în funcție de evoluția Another World Constanța VR Arena. Dorim să oferim posibilitatea cât mai multor oameni să descopere lumea virtuală atât la Constanța, cât și în alte orașe ale României. Tehnologia VR este viitorul omenirii, iar noi dorim ca acest viitor să fie unul frumos și plin de farmec.
Another World Constanța VR Arena

Feedbackul participanților

Vasile cu Aurica au subliniat faptul că deși Another World Constanța VR Arena s-a deschis doar recent, totuși se bucură de interes din partea publicului și mai ales din partea tinerilor dornici să descopere lumea virtuală prin intermediul jocurilor VR. Mesajul transmis de către fondatori este unul încurajator pentru tinerii cu aspirații antreprenoriale. Ei îi îndeamnă pe aceștia să își exploreze curajul și să își urmeze pasiunile în lumea antreprenoriatului. „Another World Constanța VR Arena este prima și singura arenă de jocuri cu realitate virtuală din Constanța, iar noi ne bucurăm că există interes din partea publicului. Recomandăm mai multor tineri să aibă curajul să meargă în lumea antreprenoriatului pentru a înțelege atât aspectele juridice, cât și cele de rutină zilnică dintr-o afacere. Cei care doresc să facă acest pas trebuie să gândească matur, responsabil și să o facă cu multă seriozitate”, au punctat Aurica și Vasile.

Inaugurarea oficială a Another World Constanța VR Arena va avea loc pe 1 februarie, iar pe lângă jocurile VR în cadrul arenei mai pot fi desfășurate evenimente private, precum zile de naștere sau petreceri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente