Un nou proiect pentru dezvoltarea generală a copiilor. Grădinițele din țară sunt invitate să includă fotbalul în lista activităților zilnice

copii fotbal jocuri
Foto:Kenny Eliason

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) lansează un nou program pentru copiii din instituțiile de educație timpurie din Republica Moldova. „Fotbal în grădinițe” va încuraja sportul în rândul copiilor și practicarea unui mod sănătos de viață.

Prin proiectul „Fotbal în grădinițe”, FMF se implică în sprijinirea părinților și copiilor din instituțiile de dezvoltare timpurie, oferindu-le șansa de a practica fotbalul într-un mediu sigur. Inițiativa vine în ajutorul părinților care nu au acces la secțiile de sport sau nu dispun de resurse pentru a-și duce copiii la astfel de activități. În cadrul grădinițelor, copiii vor beneficia de antrenamente, având la dispoziție echipament și instructori specializați.

Activitățile din cadrul programului nu se vor limita doar la fotbal, ci vor viza și dezvoltarea generală, coordonarea și motricitatea specifică vârstei. Toate activitățile se vor petrece în grădinițe în prima sau a doua jumătate a zilei, iar fiecare copil le va practica de trei ori pe săptămână, câte 30 de minute. Antrenamentele vor fi desfășurate sub formă de jocuri și exerciții.

FMF va furniza grădinițelor echipamente precum:
# mini-porți mobile;
# mingi;
# elemente de delimitare a suprafeței de joc;
# scărițe;
# veste de joc.

Copiii implicați în proiectul „Fotbal în grădinițe” vor avea oportunitatea să participe și la festivalurile organizate de FMF. Aceștia vor avea șansa să însoțească fotbaliștii naționalelor de fotbal la meciurile disputate de echipele naționale la Chișinău.

Procedura de aplicare

  1. Grădinițele trebuie să completeze și să semneze acordul de colaborare.
  2. Acordul trebuie expediat la următoarea adresă electronică: [email protected].
  3. Termenul-limită pentru expediere este 1 februarie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente