La Tekwill s-a desfășurat Gala Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a XI-a

053-3-1536×1024-1

În seara zilei de 27 decembrie 2023, în incinta Tekwill, a vibrat o atmosferă dinamică, plină de emoții, recunoaștere, inspirație, valori, cultură și tradiții. Celebrând excelența în educației, având în vizor reușitele deosebite ale tinerilor studioși din diasporă, s-a demonstrat că Republica Moldova are potențial, viitorul aparține digitalizării, iar tinerii reprezintă forța motrice întru schimbarea lumii.

Reunind talente remarcabile în lumina reflectoarelor din cadrul Tekwill, Gala Studenților Originari din Republica Moldova, ediția a XI-a, a conectat tinerii din diasporă, cât și cei care își fac studiile în țară, reprezentanți ai sectorului public și privat din Republica Moldova, oameni care au făcut performanțe în diverse domenii și care sunt o sursă de inspirație pentru noi toți.

În această seară de culori vibrante, s-a generat schimb de cunoștințe, experiențe și idei inovative, proiectate într-un viitor plin de oportunități.

UTM, reprezentată la eveniment de către Dinu Țurcanu, Prorector pentru Digitalizare, speaker în cadrul panelului pentru Digitalizare, a discutat despre modul în care tehnologia și digitalizarea contribuie la evoluția învățământului superior și la promovarea sustenabilității în cadrul societății.

Cu peste 20 de ani de experiență globală în domeniul IT, 15 ani în inginerie de sisteme și rețele, 12 ani de experiență în administrare și management, cu o expertiză extinsă în tehnologiile Cisco, membru al Societății Internaționale pentru Dezvoltare și Sustenabilitate  (ISDS), dl Țurcanu a relatat despre probleme pe segmentul digitalizare, competențe digitale și ponderea acestui subiect la nivel global. În sesiunea Q&A dl Țurcanu a avut un dialog constructiv, motivațional și inspirațional cu studenții.

Prezentând reușitele UTM la capitolul digitalizarea învățământului superior, dl prorector a evidențiat atenția sporită în cadrul UTM pentru îmbunătățirea continuă a infrastructurii digitale universitare, notând performanțele înregistrate și atenția sporită care se acordă pentru a  forma la UTM viitoarele generații de profesioniști IT.

Onorând acest eveniment, tinerii reuniți la Gala studenților originari din Republica Moldova au fost salutați cu entuziasm de către șefa statului, Maia Sandu, care a declarat: „M-am revăzut cu drag în această seară cu tinerii moldoveni care își fac studiile în afara hotarelor țării noastre. Pentru acești studenți a devenit deja o tradiție să se întâlnească, la sfârșit de an, ca să-și celebreze rezultatele, să lege prietenii și să se inspire unii de la alții”. Felicitându-i pentru succesele lor și pentru toată munca depusă în acest an, șefa statului i-a îndemnat pe tineri să continue să reprezinte Moldova cu mândrie oriunde s-ar afla.

Cu surprize frumoase, tineri care au strălucit și conversații ce au generat noi idei, cu îndemn la acțiune, agenda evenimentului a înscris paneluri de discuții – reveniri care inspiră, unde au fost abordate subiecte din domeniul Educației, Digitalizare, Turism, Antreprenoriat, etc.. Partea festivă a inclus premierea studenților la cele 5 categorii: Licență, Masterat, Doctorat, Arte, Erasmus și Premiul Mare „Studentul anului”. Au fost oferite și Premii Speciale pe diferite domenii de interes: Premiul „Reveniri care inspiră”, Premiul pentru România „Repatriot” și Premiul pentru Inovație, Premiul pentru Cercetare. De recunoaștere și apreciere s-au bucurat și profesorii care au inspirat revenirea acasă și excelența academică, fiind nominalizați în cadrul categoriei speciale „Profesorii care inspiră”. Evenimentul a culminat cu partea de socializare și networking.

Tradiționala GSORM este organizată cu scopul de a promova cei mai buni studenți originari din Republica Moldova, premiind reușitele acestora și celebrând succesele academice. În cadrul acestei ediții aniversare au fost depuse 140 de dosare din 15 țări.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova (GSORM) este cel mai mare proiect, concurs anual, organizat de către Liga Studenților Originari din Republica Moldova (LSORM), dedicat studenților din diasporă, al cărui scop este de a promova excelența academică și de a conecta studenții acasă.

Proiectul Gala Studenților Originari din Republica Moldova  a fost lansat, în premieră, în anul 2013, de către Asociația Studenților Moldoveni din Franța ”Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul Relații cu Diaspora. Scopul programului Gala Studenților Originari din Republica Moldova este de a face cunoscute în țară rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din Republica Moldova. Obiectivele principale constau în identificarea, recunoașterea și promovarea celor mai buni studenți originari din Republica Moldova, care își fac studiile în afara țării și care au atins rezultate remarcabile în plan academic și extracurricular la nivel internațional.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente