Sărbătorim un an de club de lectură cu o carte despre revoluțiile islamiste. Tot ce trebuie să știi despre volumul pe care îl vom dezbate la următoarea întâlnire

Clubul de carte editat (33 of 63)_11zon (1)

Prima ședință a clubului de carte #diez și Librăriile Cartier din 2024 marchează și un an de întâlniri lunare cu persoane pasionate de lectură, de descoperire a scriitorilor autohtoni și de cunoaștere a literaturii contemporane. Pentru că din noul an ne-am gândit să alternăm între cărțile autohtone și cele universale, am decis să vă propunem spre lectură romanul „Zăpada”, de Orhan Pamuk.

Așadar, ne vedem în data de 27 ianuarie, de la ora 13.00 în Librăria din Centru din municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126, unde vom dezbate un volum semnat de laureatul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2006.

Cunoaște cartea

În orașul Kars, totul a luat-o razna, iar locuitorii sunt îngroziți de valul de sinucideri ale unor tinere cărora li s-a interzis să poarte văl în școli. Ka revede foști prieteni și își reîntălnește iubita, Ipek, a cărei soră mai tânără este conducătoarea protestatarelor. Odată ce numărul personajelor crește, frământările în micul oraș capătă și ele proporții, iar islamiștii radicali intră în conflict cu forțele militare. În scenă, alături de un oarecare Orhan, apare la răstimpuri un alt personaj, mai discret – zăpada –, a cărui apariție, departe de a liniști amorurile și orgoliile, inflamează neînțelegerile și sporește confuzia.

Cunoaște scriitorul

Orhan Pamuk s‑a născut în 1952 la Istanbul și a crescut într‑o familie numeroasă, asemănătoare acelora pe care le descrie în romanele „Cartea neagră” și „Cevdet Bey și fiii săi”, într‑o zonă înstărită din Nişantaşi. La 23 de ani, Orhan Pamuk hotărăște să devină romancier; trăiește retras în apartament și începe să scrie.

Cu excepția unei perioade de trei ani petrecute la New York, a locuit numai la Istanbul. Scrie romane de 30 de ani și nu a avut niciodată altă meserie. Cărțile i‑au fost traduse în peste 50 de limbi, iar unul dintre cele mai apreciate romane de-ale sale, „Mă numesc Roşu”, a câştigat în anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. În 2006, Orhan Pamuk a primit Premiul Nobel pentru Literatură, numărându‑se printre cei mai tineri laureați ai premiului.

Sursă: Kerem Uzel

De unde poți cumpăra volumul

Cartea poate fi procurată atât fizic, cât și online de la Librăria din Centru/Librăria din Hol sau de pe elefant.md. Prețul volumului variază între 107 și 129 de lei, în funcție de magazinul ales.

Sursă: pravaliacucarti.ro

Veste bună pentru cititori! Din anul 2024, ai posibilitatea să moderezi chiar tu una dintre întâlnirile clubului de carte #diez și Librăriile Cartier. Dacă îți dorești acest lucru, nu ezita să ne anunți printr-un mesaj aici sau pe pagina de Facebook a grupului.


Pentru a nu pierde nicio noutate referitoare la următoarele ședințe, te invităm să te înscrii în acest grup de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente