UTM a câștigat premii de top la Salonul Inovării și Cercetării UGAL Invent, ediția 2023

b-7

Salonul Inovării și Cercetării UGAL INVENT, ediția 2023, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați şi Black Sea Universities Network, în perioada 9-10 decembrie, având ca parteneri Academia de Ştiinţe Tehnice din România, Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Naţional de Inventică Iaşi, Asociația Generală a Inginerilor din România şi Forumul Inventatorilor Români, cu sprijinul Primăriei Galaţi. Evenimentul s-a bucurat de o participare record – peste 280 de cercetări, invenții și inovații din aproape 40 de domenii.

„Așa cum ne-am obișnuit, în ultimii 3-4 ani am reușit să batem record după record. La UGAL INVENT de anul acesta este încă un record bătut, atât ca număr de participanți, cât și ca număr de lucrări prezentate. Este o dovadă că suntem o comunitate foarte puternică, cu entuziasm, competență și experiență în inovare, în toate domeniile importante. Mulțumesc, pe această cale celor implicați în organizare, dar și partenerilor noștri”, a menționat profesorul Puiu-Lucian GEORGESCU la deschiderea Salonului de Inventică.

Pe lângă rolul de partener al evenimentului, Universitatea Tehnică a Moldovei s-a remarcat și cu o participare numeroasă, prezentându-se cu 33 de lucrări. Efortul cercetătorilor noștri a fost apreciat cu:
# Premiul mare în excelență și inovare, acordat UTM;
# Marele premiu și Medalia de Aur pentru lucrarea „Turbină eoliană cu ax vertical cu protecție aerodinamică împotriva suprsarcinilor”. Autori: Viorel Bostan, Ion Bostan, Valeriu Dulgheru, Valeriu Odainâi, Marin Guțu, Radu Ciobanu, Oleg Ciobanu, Ivan Rabei, Vitalie Gladîș;
# Diplomă de excelență și cupa UGAL Invent 2023 pentru prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN;
# Diplomă de excelență și cupa UGAL Invent 2023 pentru: prof. univ., dr. hab. Valeriu DULGHERU;
# Diplomă de excelență și cupa UGAL Invent 2023 pentru acad. Ion BOSTAN.

Totodată, lucrările reprezentanților Universității Tehnice a Moldovei au fost apreciate cu 24 medalii de aur și nouă medalii de argint.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a numeroase institute de cercetare, universități, societăți comerciale, întreprinderi, asociații, organizații de stat și private, persoane fizice, care prezintă cercetări, invenții și inovații, dar și a unor instituții din străinătate, reprezentând o oportunitate excelentă oferită cercetătorilor și inventatorilor pentru a-și face cunoscute lucrările atât în mediul industrial, cât și publicului larg, precum și un bun prilej pentru a stabili colaborări de succes.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar al proiectului Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați IDEI (UGAL)^23, cod proiect CNFIS-FDI-2023-F-0486, finanțat din fondul de dezvoltare instituțională FDI 2023. 

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente