Cunoașteți invitații internaționali la forumul EUROSFAT 2023.  Ce oficiali europeni vor veni în Republica Moldova

# RO fullHD

Cel mai mare forum românesc de afaceri europene – EUROSFAT 2023, care se va desfășura în data de 28 noiembrie la Chișinău și 27-30 noiembrie la Bălți, Ungheni și Ceadîr-Lunga, va întruni invitați speciali din țară și de peste hotare. În cadrul panelurilor de discuție, participanții vor aborda subiecte legate de democrație, bună guvernare, justiție, dezvoltare economică, sustenabilitate, demografie, dar și reziliență la crize.

La evenimentul de la Chișinău, cu genericul „Uniunea Europeană și noi orizonturi”, vor participa oficiali europeni, experți din România și Republica Moldova, care vor discuta despre direcțiile strategice pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Ramona Strugariu, membră a Parlamentului European, Grupul Renew Europa, se numără printre invitații străini care vor participa la eveniment. În cadrul primului panel de discuții, ea va aborda subiectul reformelor necesare pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, cu accent pe cooperarea regională cu statele membre.

Un alt invitat internațional este Alexandru Săndulescu, Înaltul Consilier al Uniunii Europene în domeniul Energiei. Oficialul va participa la discuții în panelul dedicat sustenabilității mediului și a sistemului energetic din țara noastră, unde va veni cu expertiză la capitolul restructurarea sectorului energiei electrice, cerințele UE privind cuplarea piețelor, dar și modelarea situațiilor ipotetice de tranzacționare a energiei pe o piață modernă.

Șefa Departamentului Operațiuni, Misiunea de Parteneriat a UE în Moldova, Silke Sielaff, este invitată la forumul EUROSFAT 2023 în panelul dedicat sporirii rezilienței la viitoarele provocări. Vorbitorii din acest panel vor aborda subiecte care se referă la securitatea energetică, dezvoltarea infrastructurii și diversificarea resurselor alternative, securitatea cibernetică și lupta împotriva dezinformării, dar și politici de securitate în contextul geopolitic actual.

Calea spre securitate și eficiență energetică, precum și reforma sistemului taxelor de mediu vor fi prezentate de consilierul principal al directorului general pentru energie în Comisia Europeană, Tudor Constantinescu.

Siegfried Mureșan, membru al Parlamentului European, Grupul EPP, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, va încheia evenimentul dedicat integrării țării noastre în Uniunea Europeană, prezentând concluzii importante privind reformele necesare pentru parcursul nostru european.

Pentru a afla mai multe detalii, dar și a vă înscrie gratuit la eveniment, accesați acest link.

Forumul EUROSFAT 2023, cu genericul „Uniunea Europeană și noi orizonturi”, este organizat de către Centrul de Expertiză Europeană „Europuls” din România și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” din Moldova, cu susținerea financiară a Fundației Soros Moldova, a Uniunii Europene și a Fundației „Friedrich Ebert”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente