Astăzi este marcată Ziua Internațională a Bărbatului. La ce vârstă se căsătoresc pentru prima dată bărbații din Moldova

bărbați
Foto:Unspalsh/ Matheus Ferrero

Anual, în data de 19 noiembrie, este marcată Ziua Internațională a Bărbatului. Sărbătoarea a fost inaugurată în anul 1999 în Trinidad și Tobago. Obiectivele acestei zile includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea modelelor masculine de urmat.

Tema pentru Ziua Internațională a Bărbaților din acest an este „Zero sinucideri masculine”, care subliniază importanța de a ajuta bărbații și băieții să își gestioneze sănătatea mintală.

În acest context, Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova a publicat câteva date privind bărbații din țara noastră.

În anul 2022, în Republica Moldova existau 1,2 milioane de bărbați. La 100 de femei reveau 90 de bărbați.

De asemenea, în anul 2022, în țara noastră s-au născut 13 910 băieți. Numărul băieților nou-născuți este mai mare în comparație cu cel al fetelor. În anul 2022, pe teritoriul țării, s-au născut cu 868 mai mulți băieți decât fete.

Speranța de viață a bărbaților din țara noastră este de 67,1 ani. Femeile, pe de altă parte, trăiesc aproximativ cu 8,6 ani mai mult decât bărbații. Vârsta medie a bărbaților din Republica Moldova este de 38,4 ani.

Bărbații din țara noastră se căsătoresc aproximativ la 29 de ani, acesta fiind vârsta medie la prima căsătorie.

Sursă: Facebook/Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente