Prorectorul pe digitalizare, Dinu Țurcanu, și UTM au primit diplome la Gala de Excelență în Educație

021

Pe 14 noiembrie, PRIAevents în colaborare cu FinComBank a organizat la Toro Center, Chișinău, Gala de Excelență în Educație din Republica Moldova, un eveniment cu adevărat special, dedicat valorilor și excelenței în învățământul autohton. I.P. Universitatea Tehnică a Moldovei, precum și prorectorul UTM pentru Digitalizare, Dinu ȚURCANU, invitat special al evenimentului, au fost distinși cu Diplome de Excelență PRIA Education Awards.

„Acest premiu reprezintă o recunoaștere foarte specială pentru mine și pentru întreaga comunitate a UTM! O apreciere importantă, decernată în cadrul unui eveniment unic, conceput, în premieră, pentru a celebra realizările remarcabile în domeniul Educației din Republica Moldova. Suntem mândri să fim considerați exemple remarcabile de excelență în acest domeniu și ne asumăm responsabilitatea de a continua să ghidăm și să inspirăm tinerii talentați să urmeze aceleași căi de succes”, a declarat Dinu Țurcanu.

Prorectorul a ținut să sublinieze importanța adaptării continue a UTM la schimbările tehnologice și la cerințele unei societăți în evoluție.

„Prin proiectele noastre, ne străduim să formăm nu doar profesioniști competenți, ci și cetățeni responsabili și inovatori, pregătiți să facă față provocărilor viitorului. Universitatea Tehnică a Moldovei transmite sincere felicitări tuturor colegilor de breaslă, al căror efort la creșterea calității educației în țara noastră a fost recunoscut astăzi prin premierea în cadrul acestei Gale. Cu toții suntem ambasadori ai unei educații de excelență. Împreună, vom construi un viitor mai luminos pentru generațiile următoare“, a subliniat Dinu ȚURCANU.

Scopul principal al Galei a fost identificarea și celebrarea persoanelor, instituțiilor, proiectelor și asociațiilor care aduc un aport semnificativ la sistemul de învățământ din Republica Moldova. A fost o ocazie unică de recunoaștere a eforturilor și contribuțiilor remarcabile ale celor implicați în dezvoltarea și promovarea educației în țară.

Evenimentul a inclus o serie de dezbateri pe teme esențiale pentru domeniul învățământului, acoperind subiecte privind strategia Ministerului Educației și Cercetării pentru dezvoltarea sistemului de educație din Moldova, proiecte guvernamentale, rolul instituțiilor de învățământ, implicarea societății civile și a companiilor, precum și strategia națională a educației financiare.

Printre temele abordate s-au regăsit dezvoltarea curriculară, cercetarea și dezvoltarea, managementul cercetării, politicile educaționale și leadership-ul, programele de training și internship, precum și provocările educaționale din Republica Moldova comparativ cu cele internaționale.

Culminând cu o festivitate impresionantă, evenimentul a oferit recunoaștere și apreciere celor mai remarcabili promotori ai educației din Republica Moldova. Aceste premii nu numai că identifică și sărbătoresc performanțele notabile din domeniul educației, ci și transformă câștigătorii în adevărați ambasadori ai învățământului moldovenesc, contribuind astfel la construirea unei societăți mai educate și mai prospere.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente