Astăzi este a 627-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.
🟣 În dimineața zilei de 12 noiembrie, armata rusă a lansat un atac asupra Hersonului. Soldații ruși au lovit în sectorul Dnipro. În urma acestui atac, un bărbat de 64 de ani a murit din cauza bombardamentelor în propria curte. Acesta a suferit o rănire incompatibilă cu viața.
🟣 În seara zilei de duminică, soldații ruși au lansat o lovitură cu rachete asupra regiunii Nicolaev. Potrivit informațiilor, un X-59 și o rachetă balistică au lovit o zonă deschisă din regiune. Nu s-au înregistrat pagube critice sau victime. Totuși, ca urmare a acestui atac, mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate și trupele specializate în continuare încearcă se stabilească dacă ar exista victime. Acest lucru a fost anunțat de către serviciul de presă al Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei.
🟣 Pierderile umane totale ale Rusiei în războiul împotriva Ucrainei au crescut în ultimele 24 de ore și au depășit astfel pragul de 311 000 de oameni. Soldații ucraineni ar fi ucis pe zi câte 1 100 de soldați ruși. În data de 12 noiembrie, s-a raportat un număr de aproximativ 311 750 de persoane. Despre acest fapt a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie UNIAN.
🟣 Președintele Letoniei a menționat că Rusia intenționează să desfășoare un război lung în Ucraina, așa că și Occidentul trebuie să lupte pentru pacea în Europa. Acesta a mai afirmat că Occidentul a oferit Ucrainei mai puține armamente militare decât le-ar fi promis și ar fi trebuit.
„Dacă Ucraina eșuează, pacea în Europa va fi în pericol”, a declarat președintele leton Edgars Rinkēvičs într-un interviu acordat pentru Associated Press.
🟣 La Melitopol, trei ofițeri ruși au fost omorâți în urma unei explozii la sediul armatei ruse. Direcția Principală de Informații a Ucrainei a anunțat despre acest lucru.
🟣 Belarus ar desfășura în mod constant exerciții și antrenamente ale unităților militare. Totuși, aceste activități au loc de obicei la terenurile lor de antrenamente, departe de granița de stat. Despre acest fapt a vorbit președintele Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, atunci când a fost întrebat despre situația de la granița cu Belarus, scrie UNIAN.
Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.
Echipa #diez transmite situația din țara vecină, iar cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!