Volodâmâr Zelenski ar fi intenționat să viziteze Israelul. Cele mai importante evenimente din a 620-a zi de război

război
Foto:Telegram/Сумська обласна військова адміністрація

Astăzi este a 620-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile

🟣 Trupele ruse au atacat cu rachete regiunea Odesa în după-amiaza zilei de 5 noiembrie. Acestea au lovit o instalație de infrastructură, iar trei angajați au fost răniți în urma atacului, a declarat șeful administrației militare regionale (AMR).

🟣 Armata rusă a lovit și regiunea Dnepropetrovsk. Potrivit șefului AMR, doi bărbați au fost răniți în urma bombardamentelor rusești de artilerie.

🟣 Președintele ucrainean Volodâmâr Zelenski plănuia să viziteze Israelul săptămâna viitoare, dar din cauza unei scurgeri de informații despre vizită, călătoria sa ar putea fi anulată, transmite The Times of Israel, citând o sursă ucraineană.

🟣 Zelenski a afirmat din nou că nu crede că războiul cu Rusia, așa cum a spus comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Valeri Zalujnâi, „a ajuns într-un blocaj”, iar ofensiva ucraineană riscă să fie înlocuită cu un război pozițional de lungă durată.

Sursă: president.gov.ua

🟣 Comitetul de investigație a raportat că, pe 28 octombrie în regiunea Donețk, niște persoane necunoscute au ucis nouă persoane, inclusiv doi copii. Cadavrele acestora au fost găsite într-o casă privată.

Astra scrie că printre morți se numără un soț și o soție și cei doi copii ai lor. Vecinii și prietenii familiei au declarat publicației că armata rusă ar putea fi implicată în crimă.

🟣 Șeful Naftogaz, într-un interviu pentru Radio Scoboda, a declarat că Ucraina nu va reînnoi contractul cu Gazprom pentru tranzitul gazelor în Europa, acesta urmând să expire pe 31 decembrie 2024.

„Ucraina continuă să tranziteze gazul rusesc doar în scopul sprijinirii colegilor noștri europeni, a partenerilor europeni, a anumitor țări UE”, a subliniat șeful Naftogaz.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente