O profesoară de clasele primare din satul Ustia ar fi lovit și agresat verbal mai mulți elevi. Procuratura Glodeni a inițiat un dosar

schoolboy crying in the hallway of the school, negative emotion
Foto:bodnarchuk

O profesoară de clasele primare din satul Ustia, raionul Glodeni este acuzată că ar fi bătut și agresat verbal mai mulți elevi. Potrivit TV Nord, aceasta predă în gimnaziul din localitate de două luni, iar procuratura raionului a pornit un dosar penal pe numele său.

În acest context, Ministerului Educației și Cercetării (MEC) informează că pe caz a dost demarată și o anchetă de serviciu, în conformitate cu procedura de organizare instituțională și intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare și trafic al copilului, reglementată printr-un ordin al ministerului.

Totodată, MEC afirmă că va continua să monitorizeze acțiunile întreprinse la nivelul instituției de învățământ pe marginea acestei situații pentru a se asigura că va fi respectat cadrul legal relevant.

Ministerul condamnă orice tip de violență în mediul școlar, „indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată”, și îndeamnă cadrele didactice să dea dovadă de respect și toleranță față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente