(foto) Activism și emoție. În cadrul Liceului Teoretic „Petru Zadnipru” a fost organizat iarmarocul de caritate 2023

Poza 1 (1)
Foto:Valeria Jidraș

Liceul Teoretic „Petru Zadnipru” din Chișinău a organizat iarmarocul școlar și în această toamnă. Ajunsă la cea de-a doua ediție, activitatea caritabilă a reușit să sensibilizeze un număr mai mare de elevi. Aceștia, împreună cu profesorii, au contribuit la îndeplinirea obiectivelor principale.

Iarmarocul școlar de caritate, organizat în data de 13 octombrie 2023, a devenit proiectul susținut atât de administrația instituției, cât și de întreaga comunitate a liceului. Implicați în organizare alături de membrii consiliului elevilor, toți participanții au trebuit să respecte tematica generală „Moldova europeană”.

În cadrul activității au putut participa elevii oricăror clase, începând cu cele primare, până la cele liceale. Această ediție a fost reprezentată de 27 de clase care s-au întrecut în tarabe frumos organizate și delicii. Regulamentul iarmarocului prevedea vânzarea produselor preparate de elevi împreună cu membrii familiilor și mai puțin cele cumpărate din comerț.

Într-un final, comunitatea de elevi și profesori ai liceului a reușit să dea dovadă atât de spirit de echipă, cât și de unul competitiv. Emoțiile generate, dar și activismul surprinzător al tinerilor au motivat și mai mult organizatorii iarmarocului.

„A doua ediție a iarmarocului de caritate am organizat-o mai ușor, iar clasele participante au creat o adevărată zi de sărbătoare. Mă bucură faptul că am reușit să promovăm și să implicăm tinerii în proiecte caritabile precum acesta. Elevii au demonstrat spirit antreprenorial pe măsură respectând genericul din acest an, reușind să pună accent pe cultura culinară a țărilor europene. La final, am avut responsabilitatea aprecierii originalității și creativității tarabelor improvizate ale fiecărei clase”, a menționat Ina Vlas, coordonatoarea proiectului.

Comparativ cu prima ediție, rezultatele sunt peste așteptările membrilor echipei organizatorice. Dacă anul precedent de banii colectați a fost cumpărată hrană pentru un adăpost de câini vagabonzi, în acest an urmează să se suplinească necesitățile celor mai triști decât noi. Pe lângă emoțiile pozitive și dulci, participanții au rămas cu amintiri și noi experiențe. Vedeți mai jos câteva fragmente ale iarmarocului școlar de caritate, ediția a II-a.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Valeria Jidraș
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente