Tinerii artiști plastici își pot vinde lucrările într-o licitație silențioasă. Tot ce trebuie să știi despre program

arta
Foto:Jack Hamilton

Young Artist Auction este un program lansat recent de centrul industriilor creative Artcor. Acesta își propune să scoată în evidență tinerii emergenți, indiferent de vârsta pe care o au, pentru a-și expune creațiile și pentru a-și dezvolta abilitățile artistice.

Fiind la prima ediție, programul se limitează la artiștii vizuali ce produc lucrări originale, prezentate în format fizic – pictori, graficieni, ceramiști și sculptori – oferindu-le oportunitatea de a-și aduce lucrările în fața publicului și de a le pune în valoare. Astfel, expoziția cu vânzare organizată sub forma unei licitații silențioase reprezintă modul prin care lucrările tinerilor artiști vor ajunge la publicul interesat.

Lucrările, prezentate într-o expoziție comună, vor fi selectate de un juriu internațional format din artiști, galeriști și curatori cu experiență, atât din Republica Moldova cât și din afară. În urma expoziției, va fi publicat un catalog ce va conține lucrările celor mai promițătoare talente locale.

Pe lângă oportunitatea de a vinde lucrările expuse, participanții la program vor avea acces la ateliere, întâlniri și sesiuni de mentorat cu profesioniști din industria artei. Atelierele vor oferi informații valoroase pe subiecte de interes, precum: crearea unui portofoliu artistic, estimarea valorii lucrărilor și recomandări pentru participarea la evenimente artistice internaționale.

Înregistrarea artiștilor este posibilă prin completarea acestui formular, până pe 30 octombrie curent. Expoziția și licitația sunt programate pentru 7 și, respectiv, 14 decembrie, la Artcor.

Centrul Industriilor Creative Artcor, timp de patru ani, implementează programe pentru dezvoltarea și susținerea tinerilor creatori. De-a lungul anilor, acesta a găzduit mai multe expoziții cu titlu gratuit în spațiul centrului și a dezvoltat colaborări cu reprezentanții muzeelor din capitală. Young Artist Auction este, însă, o premieră. Scopul acestui program este de a crea o piață locală de artă și un spațiu de manifestare pentru tinerii creatori.

Informații detaliate despre alte programe și procedurile de înregistrare găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente