Studenții UTM au celebrat Ziua Mondială a Alimentației. Vizitatorii au aflat despre nutriție și alimentație sănătoasă

265-2-1536×1022-1

Pe 16 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, UTM a celebrat acest eveniment marcant, cu degustări irezistibile, invitați speciali, sfaturi despre nutriție și alimentație sănătoasă, aducând în vizor situația alarmantă în lume la acest capitol.

Echipa Departamentului Alimentație și Nutriție, Facultatea Tehnologia Alimentelor, UTM, a organizat o serie de activități teoretico-aplicative, scopul cărora a fost sensibilizarea societății asupra problemelor privind alimentația la nivel global şi întărirea solidarității în combaterea malnutriției, foametei şi sărăciei.

Oaspeții, invitații și întreaga comunitate UTM-istă a fost salutată cordial de către decanul FTA, Iurie SUBOTIN, conf. univ., dr. și Aurelia CHIRSANOVA, conf. univ., dr., șefa Departamentului Alimentație și Nutriție, organizatoarea evenimentului.

Reprezentați ai mediului de afaceri și domeniului sănătății și nutriției au participat la evenimentul marca UTM: CHIMIRCIUC Olga, specialist comunicare și vizibilitate FAO RM; HAKON Venturini, reprezentant al Băncii de alimente a RM, responsabili de digitalizare și analiza datelor; SÂRBU Natalia, coordonatoare de proiect în cadrul Misiunii sociale „Diaconia”; OLARAȘU Nicolai, șeful Direcției Relații cu Consumatorii și Mediul de Afaceri din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieții; CURCHI Diana, șefă laborator de Încercări a Produselor Alimentare din cadrul Centrului Republican de Diagnostic Veterinar; VÎNTU Mihaela, coordonatoarea de cursuri în cadrul Academiei de Sănătate Integrativă; CEBAN Adelina, inspector principal, secția Achiziții și Administrare CNA, Direcția Logistică și Administrare, dl Marian, reprezentant al companiei Mira, cu uleiuri presate la rece, semințe și nuci; MUNTEAN Alina, manager vânzări Lolly Berry, firmă ce cultivă 3 tipuri de pomușoare ce se deosebesc între ele prin perioada de coacere și proprietăți gustative; PRIZENCO Anatolii, reprezentant al companiei Wellnessbzoriflame, coctailuri Natural Balance.

În concordanță cu tematica din acest an, la nivel global: „O alimentație sigură astăzi, pentru un viitor sănătos”, colegii au desfășurat un program impunător. Pe agenda evenimentului s-au regăsit o varietate de activități utile, interactive și practice:
# teatrul gastronomic, organizat de studenţii specialităţii Servicii Publice de Nutriţie şi Tehnologia şi Managementul în Alimentaţia Publică, care au elucidat tehnici moderne de pregătire a deliciilor magice „Divine Sweets”;
# atelierul interactiv „Montează-ţi farfuria ta echilibrată”, organizat de studenţii specialităţii Servicii Publice de Nutriţie;

Au fost abordate principiile unei alimentații sănătoase, cu gust deosebit, cu valorificarea produselor autohtone ecologice realizate de producătorii locali, minim procesate, ce hrănesc organismul şi îi oferă energia atât de necesară în era rapidă de astăzi.

Cu un bagaj de cunoștințe utile despre nutriție, modalități de îmbunătățire a dietei, măsuri pentru îmbunătățirea sănătății și a bunăstării generale, evenimentul somptuos, marca UTM, a culminat cu atitudine pozitivă, mesaje inspiraționale și aprecieri valoroase în adresa UTM-iștilor noștri.

Ziua Mondială a Alimentației este celebrată anual, începând din anul 1981, la data de 16 octombrie, al cărui scop este creșterea gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în combaterea foametei, malnutriției și sărăciei, celebrată în peste 150 de țări, acest eveniment este unul dintre cele mai sărbătorite zile din calendarul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație şi Agricultură (FAO).

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente