Împușcături la Bruxelles. Două persoane au fost ucise într-un atac terorist înainte de meciul de fotbal Belgia-Suedia

bruxelles
Foto:Johanna Geron/REUTERS

Doi cetățeni suedezi au fost uciși seara trecută la Bruxelles într-un atac terorist. Atacul avut loc în centrul orașului, cu câteva ore înaintea meciului de fotbal de calificare la EURO 2024 între Belgia și Suedia de pe stadionul Roi-Baudouin, informează AGERPRES cu referire la AFP.

Potrivit primelor informații, atacatorul, care avea asupra sa o armă automată, a vizat și un șofer de taxi, care a fost rănit, dar este în afara oricărui pericol.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunțat un „atac abject”, în timp ce președintele francez Emmanuel Macron a deplâns un „atac terorist islamist”. Franța a anunțat o consolidare a controalelor sale la frontieră.

Meciul Belgia-Suedia a fost oprit la pauză, în jurul orei locale 21.30, dar cei aproximativ 35 000 de spectatori de pe stadionul Roi-Baudouin au fost apoi reținuți mai bine de două ore ca măsură de securitate. Incinta a fost evacuată treptat, iar suporterii suedezi au fost escortați până la aeroport.

Premierul belgian a prezentat condoleanțe omologului său suedez Ulf Kristersson după „atacul laș asupra cetățenilor suedezi de la Bruxelles”. El a cerut unitate în „lupta împotriva terorismului”.

Suedia, a cărei imagine s-a deteriorat semnificativ în această vară în lumea musulmană după mai multe profanări ale Coranului autorizate pe teritoriul său, a decis pe 17 august să ridice nivelul de alertă teroristă, considerând că ameninţarea unori atacuri „va persista mult timp”. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente