A fost publicat topul țărilor care oferă cele mai bune condiții pentru educație. Ce loc ocupă Republica Moldova în clasament

șscoală cărți educație
Foto:Element5 Digital

Anual, diverse organizații internaționale publică nivelul educației la nivel mondial pentru a oferi o idee despre cât de bine funcționează sistemul educațional dintr-un stat. Platforma Wisevoter a realizat un clasament al țărilor care oferă educație de înaltă calitate. În acest clasament a fost inclusă și Republica Moldova. La capitolul educației, țara noastră a ocupat locul 58 din 97 de țări analizate. Potrivit datelor, 20,1 % din populația țării a absolvit învățământul universitar.

La nivel global, 28 % din populație a absolvit un program de studii superioare. Țările care s-au clasat pe primele 10 locuri, care dispun de un sistem educațional bine finanțat și oferă condiții accesibile de studii sunt următoarele:
# Coreea de Sud – 69,29 %
# Canada – 66,36 %
# Japonia – 64,81 %
# Luxemburg – 63,12 %
# Irlanda – 62,88 %
# Rusia – 62,09 %
# Lituania – 57,48%
# Marea Britanie – 62,88%
# Țările de Jos – 55,60%
# Norvegia – 55,03%

Coreea de Sud se remarcă drept cea mai educată țară din lume, cu o rată a învățământului terțiar de 69,29 %. Aceasta este urmată de Canada și Japonia în rândul țărilor cu cel mai bun nivel de educație.

Sursă: Wisevoter
Sursă: Wisevoter

Mali, Niger și Burundi au ocupat ultimele trei poziții. În aceste țări, nivelul de absolvire a unui program de studii terțiar variază între 0,9 % și 1,6 % din numărul total al populației.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente