Un nouă operă literară în colecția ta! Participă la o lansare de carte și descoperă primul roman al poetei Lorina Bălteanu

Club de carte 30 iulie-45

Editura Cartier, în colaborare cu librăriile Cărtureși vă invită la lansarea online a romanului „Legată cu funia de pământ”, de Lorina Bălteanu. În cadrul lansării vor participa Simona Popescu, Bogdan Crețu și Paula Erizanu. Evenimentul se va desfășura luni, 16 octombrie, cu începere de la ora 19.00.

Discuția va fi transmisă live, pe pagina de Facebook a editurii Cartier și pe pagina librăriilor Cărturești. Înregistrare va fi disponibilă ulterior și pe canalul de YouTube al editurii Cartier.

„O mare surpriză acest roman al poetei Lorina Bălteanu. O lume întreagă încape în el, după cum o lume întreagă într-un sătuc. Zeci de personaje, de povești, de întâmplări. Totul văzut prin ochii unei fetițe care crește cu gândul că vrea să plece departe de locul în care s-a născut, simțindu-se legată de el cum i se pare că e prinsă și luna, cu o funie de pământ. Ceea ce o deosebește pe Lorina Bălteanu de mulți alți autori este scriitura – densă, intensă, senzorială, poetică. Ca și în poezie, ea lucrează cu detaliile, cu emoția și cuvintele ca un bijutier”, menționează scriitoarea Simona Popescu.

Lorina Bălteanu este poetă, licențiată a Institutului de Literatură „Maxim Gorki” din Moscova și a Universității din Dijon. A fost metodistă la Clubul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, redactoare la revistele Orizontul și Sud-Est cultural. În anul 2000 se stabilește la Paris, unde se lansează ca designeră de interior și își creează propria marcă de bijuterii.

Volume publicate: „Obstacolul sticlei”, „Cioburi”, „Poeme pe sticlă”. „Legată cu funia de pământ” este primul său roman.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente