Restaurantul Impronta Cafe Venice, fondat și administrat de moldoveanca Raisa Candu, a obținut premiul „Travellers’ Choice 2023”. Anual, acesta este acordat de platformă de călătorii TripAdvisor la doar 10 % dintre restaurantele de top din întreaga lume. Despre obținerea acestui premiu, Impronta Cafe Venice a anunțat pe pagina sa de Facebook.
„Suntem încântați să vă anunțăm că am câștigat premiul Travellers’ Choice 2023 oferit de către TripAdvisor. Premiul merge în top 10 % din restaurantele din întreaga lume!”, se arată în anunțul de pe pagina resaurantului.


Impronta Cafe Venice a apărut în Veneția în 2017 și în ultimii ani, se află în top 10 cele mai apreciate localuri de mâncare din oraș pe TripAdvisor.
Într-un interviu pentru VIP Magazin, Raisa Candu a precizat că este ste originară din Horodca, raionul Ialoveni, și este stabilită în Italia de peste 20 de ani. Moldoveanca a muncit în domeniul HoReCa, crescând de la cel mai jos nivel – spălarea vaselor – până la administrare de restaurant de top. Atunci când a simțit că stăpânește secrete în majoritatea aspectelor ce țin de acest domeniu, Raisa a pornit Impronta Cafe (2017).


Raisa Candu a declarat că premiul este meritul întregii echipe cu care ea se mândrește și care crește continuu, în special la capitolul calitate și instruire.
„Este cu siguranță meritul întregii echipe, dar și a fiecăruia în parte. Un restaurant este un sistem care nu poate funcționa fără măcar una dintre verigi. De la Bucătarul șef la omul care face curat în cafenea, de la paharul cu apă servit clientului și până la cel mai select vin, pe care niciodată nu-l veți găsi în comerț… fără să mai zic despre mâncare – totul trebuie să fie în perfectă armonie. Da, sunt importante și premiile pentru bucătărie, însă aici este vorba despre «alegerea călătorilor», or ei sunt în capul mesei la noi. Deci, nu poate fi ceva mai valoros și le mulțumim din suflet pentru apreciere”, menționează proprietara restaurantului în interviu.


În echipa sa, muncesc oameni din patru țări, dintre care doi angajați sunt din Republica Moldova. Raisa a menționat că secretul unui restaurant de top este bivalent: „calitatea produselor și meniul este desigur pe locul întâi, însă acesta merge mână în mână cu calitatea personalului – instruiri continue, cursuri de perfecționare, provocări profesionale și, desigur, perfecțiune în tot ce facem”. Proprietara restaurantului are bine setate intențiile și planurile, dar preferă ca faptele să vorbească despre ei, mai mult decât declarațiile.

Premiile Traveller’s Choise sunt acordate de TripAdvisor anual. Lista evidențiază activitățile de top recomandate călătorilor de pe tot globul, analizând 12 luni de recenzii, dar și alte criterii. Tripadvisor propune cele mai bune experiențe într-o listă definitivă, care se transformă în distincții, grație badge-ului primit pentru aceasta.