Festivalul Municipal al Voluntarilor a fost lansat la Chișinău. Timp de trei luni, tinerii sunt încurajați să se implice în activități de voluntariat

384269947_656008319951775_1407240771394168704_n

Pe 3 octombrie în incinta Centrului Municipal de Tineret Chișinău a fost lansată prima ediție a Festivalului Municipal al Voluntarilor (FMV), care se va desfășura în perioada 3 octombrie – 3 decembrie. Evenimentul vine să aprecieze implicarea tinerilor în acțiuni de voluntariat pe parcursul anului 2023.

În cele din urmă, tinerii voluntari din municipiul Chișinău, care au reușit să producă un impact semnificativ în activitatea lor în anul 2023, sunt încurajați se înregistreze la concurs. Perioada de depunere a dosarului este 3 octombrie – 10 noiembrie. Formularul de înregistrare îl puteți găsi aici sau pe aplicația mobilă e-tineret. Formularul completat expediați-l la adresa [email protected].

Programul festivalului va aduce multe activități și flashmoburi care să motiveze și să încurajeze tinerii să devină voluntari. Astfel, în perioada 3-31 octombrie se va desfășura Maratonul Voluntarilor, în cadrul căruia tinerii se vor putea implica în cât mai multe activități de voluntariat. Aici tinerii vor fi îndemnați să se angajeze în diverse misiuni de voluntariat, să își împărtășească experiențele pe platformele sociale și să se inspire reciproc, iar cei mai implicați dintre ei vor fi premiați la final de festival.

De asemenea, pe 10 octombrie va fi lansat Voucherul Tineretului care va putea fi obținut în orice organizație de tineret. Astfel, tinerii vor trebui să completeze cu stickere acest voucher, în funcție de numărul de activități realizate. Cu aceste vouchere ei vor avea șansa de a participa la o tombolă specială și de a câștiga premii atractive.

Festivalul Municipal al Voluntarilor va culmina cu un eveniment care vine să marcheze atât Gala Voluntarilor, cât și Încheierea Anului Tineretului la Chișinău. Gala Voluntarilor presupune recunoașterea și aprecierea eforturilor și dedicației celor mai proactivi voluntari din comunitate, aceștia fiind premiați. Încheierea Anului Tineretului la Chișinău marchează apogeul unei perioade în care tinerii au fost în centrul inițiativelor și schimbărilor pozitive din oraș.

Formularele completate expediați-le la adresa de e-mail [email protected].

Pentru mai multe informații despre activitățile Centrului Municipal de Tineret, abonează-te la pagina de Facebook a organizației.

Proiectul este organizat de Primăria Municipiului Chișinău și Centrul Municipal de Tineret.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente