Marș pașnic în centrul Chișinăului. Participanții au cerut înăsprirea legilor pentru șoferii care sunt responsabili de accidente

Design fără titlu – 2023-10-01T180543.502
Foto:Moldova.org

Zeci de persoane, inclusiv părinți care și-au pierdut copiii în recentele accidente din Republica Moldova și Marcela Paladi, au participat astăzi la un marș pașnic în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Scopul marșului a fost de a solicita introducerea unor legi mai dure referitoare la șoferii care sunt responsabili de accidente.

În mod specific, participanții au cerut autorităților să adopte modificări în legislația penală și procesuală care să impună pedepse cu închisoarea pentru șoferii implicați în accidente în care se înregistrează decese sau răniri grave. De asemenea, participanții au cerut înăsprirea pedepselor și pentru persoanele care urcă la volan sub influența alcoolului sau drogurilor sau care nu dețineau un permis de conducere valabil.

Potrivit persoanelor aflate la marș, persoanele responsabile de accidente ar trebui să își execute pedeapsa în penitenciare de tip închis, fără a mai fi permisă aplicarea unor pedepse mai blânde precum este închisoarea cu suspendare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente