(video) Membrii echipei #diez îți recomandă un desen animat sau un film produs de Disney și îți spun de ce îl îndrăgesc

ipiccy_image (10)
Foto:disneyinternational.com

În data de 16 decembrie 1923, Walt Disney și fratele său Roy Disney au creat împreună un mic studio de animație. În 2023, compania Disney este una dintre cele mai mari case de producție cinematografică din lume și își sărbătorește aniversarea celor 100 de ani de la fondare. În acest context, în spațiul online au loc diferite concursuri, flashmoburi, vânzări de merch exclusiv, competiții ce onorează această dată semnificativă. Astfel, echipa #diez a decis să realizeze o listă formată din desene animate și filme Disney recomandate de către membrii redacției pentru o seară frumoasă și liniștită de film, cu popcorn, o băutură răcoritoare și o companie bună.

„Coco” (2017)

Alina Gîrneț (manageră diez.md)

Eu cred că mai mulți l-au ales, dar nu pot să fiu originală, pentru că nu am văzut multe, pe acesta însă l-am văzut de mai multe ori. „Coco”, pentru că e despre frica noastră cea de toate zilele, de a nu fi uitați de cei dragi, despre relații de familie și despre acele lucruri mici care dau sens vieții. Ah! Și pentru coloana sonoră tare-tare frumoasă.

„Pisicile aristocrate”/The Aristocats (1970)

Ana Mărgineanu (reporteră)

De ce? Ador pisicile și îmi pare un film animat cu un scenariu bine construit, interesant și cu multe întorsături de situație. De asemenea, filmul tratează și un adevăr al realității: diferențele dintre pisici de casă „aristocrate” și pisici de stradă. De asemenea, melodiile din film sunt foarte drăgălașe.

„Elementar” (2023)

Constantin Topală (șef departament video)

Mie îmi este foarte greu să aleg doar un desen animat realizat de Disney. Compania este una dintre principalii producători de desene animate și fiecare producție aduce ceva nou în industrie. Așa că recomand celor care iubesc desenele animate sau vor să vizioneze ceva frumos să le ia pe rând și să se uite la toate. Ultimul mi-a plăcut prin calitatea lucrului efectuat și prin problemele abordate.

„Frumoasa și Bestia”/Beauty and the Beast (2017)

Lilia Zdibneak (redactoră-sefă versiunea ru.diez)

„Красавица и чудовище” – моя первая сказка, которую я помню. У нас была старая книжка с как-будто вырезанными по дереву буквами, ее читал мне дедушка, когда я его просила. Хоть я тогда уже и умела читать, но это было моим капризом. Приятно, когда тебе читают. Именно поэтому очень люблю почти все экранизации этой сказки, а тут еще и прекрасная Эмма Уотсон, красочные наряды, величественная музыка и много забавных моментов.

„Frumoasa și Bestia” este primul meu basm de care îmi amintesc. Aveam o carte veche cu litere care păreau să fie sculptate în lemn, bunicul meu mi-o citea când îl rugam, deși știam deja să citesc. Era un capriciu de al meu. E frumos când oamenii îți citesc. De aceea, îmi plac foarte mult aproape toate adaptările cinematografice ale acestui basm, iar aici o găsim și pe frumoasa Emma Watson și ținute colorate, muzică maiestuoasă și multe momente amuzante.

„Ratatouille” (2007)

Maxim Pistrui (reporter)

Nu știu dacă el este neapărat filmul meu animat preferat de la Disney (îmi vine greu să fac o alegere), însă cu siguranță este o producție care îmi amintește foarte mult de copilărie. Țin minte că televizorul meu de prin clasa a III-a arăta doar patru canale, iar la unul dintre ele, săptămânal, mergea „Ratatouille”. Desigur, aș fi preferat măcar puțină diversificare, dar, cum zicea mama: „Nemulțumitului i se ia darul”.

„Winnie de Pluș”/Winnie the Pooh (1969)

Nicoleta Botnaru (reporteră)

Desenul meu preferat realizat de compania Disney este Winnie the Pooh. Este una dintre producțiile cinematografice care mi-a marcat copilăria. Winnie the Pooh și Cars (Mașinile) au fost desenele animate cu care mă trezea mama pentru a merge la grădiniță – cred că așteptam dimineața numai pentru acest moment. Primul lucru pe care îl făceam când mă trezeam era să-mi îndrept privirea spre televizor să mă asigur că îl văd pe ursulețul Winnie sau mașinile din Cars (Mașinile).

„Întors pe dos”/Inside out (2015)

Elena Baranov (manageră de proiect diez.md)

Colega noastră Elena nu prea se uită la desene animate, însă pentru acest material a căutat prin memorie, dar și prin spațiul online pelicule cinematografice de la Disney care i-au plăcut până acum. Astfel, împreună am descoperit că desenul animat Inside out i-a lăsat impresii bune. La fel și „WALL-E”.

„Alice în Țara Minunilor”/Alice in Wonderland (1951)

Alexandra Mereuța (reporteră versiunea ru.diez)

Алиса, из страны чудес, очень любопытная девочка и она похожа характером на меня. Она ничего не боялась и была очень добра ко всем. А ещё мне безумно нравился Чешерский кот, который улыбался во все зубы. Мне ещё нравится и „Рапунцель”. Я даже до сих пор пересматриваю. Я обожаю его из-за песен. Я их всех знаю наизусть.

Alice din Țara Minunilor este o fată foarte curioasă și are un caracter asemănător cu al meu. Nu i-a fost frică de nimic și a fost foarte bună cu toată lumea. Mie mi-a plăcut și Pisica de Cheshire, care zâmbea cu toți dinții. Îmi mai place „O poveste încâlcită”. Revăd adesea acest desen animat. Îl ador din cauza cântecelor. Le știu pe toate pe de rost.

„Peter Pan” (1953)

Cristina Plataș (reporteră)

Îmi place, pentru că lumea pe care o trăiesc personajele este plină de aventuri. Mi-aș fi dorit să fiu eu prietena lui Peter Pan și să zbor cu el.

„Regele Leu”/The Lion King (1994)

Petru Beșleaga (redactor-șef diez.md)

The Lion King – cred că primul desen animat la care am plâns în copilărie. Din acest motiv și merită să fie inclus în listă.

„O poveste încâlcită”/Tangled (2010)

Vitalina Simerețchii (reporteră)

La fel ca uneia dintre colegele noastre, Vitalinei îi place desenul animat de la Disney Tangled, o istorie despre Rapunzel. Doar că, în cazul ei, acest desen animat reprezintă prima alegere și stă în topul listei de preferințe Disney.

„101 Dalmațieni”/101 Dalmatians (1961)

Stanislav Țibari (reporter versiunea ru.diez)

Îmi place acest desen animat din cauza sentimentelor acestor doi câini și a căii lor spre a trece peste orice barieră existentă.

„Zootropolis” (2016)

Alexandru Lebedev (director diez.md)

Pentru că este amuzant și atinge subiecte sociale, așa precum discriminarea și women empowerment.

„Mulan” (1998)

Valeria Batereanu
(manageră social media diez.md)

„Mulan” e unul dintre desenele mele preferate de la Disney. Mereu când era rulat la televizor sorbeam cu sete fiecare minut fără publicitate. Acum că mă întreb de ce anume „Mulan”, răspunsul mi se pare atât de evident și simplu, probabil înțeles, pe atunci, la nivel subconștient – Mulan era prima eroină Disney care nu aștepta să fie salvată și distrugea astfel patternul că toate fetele sunt prințese care așteaptă un prinț pe cal alb. Mulan era un model pentru mine grație voinței, perseverenței, puterii pe care o emana. Nu voiam să fiu Belle, Aurora, Rapunzel, voiam să fiu Mulan: autosuficientă, luptătoare, care poate răzbate într-o lume cu valori patriarhale și care poate schimba lumea.

„Mica sirenă”/The Little Mermaid (1989)

Ana-Maria Sîrcu (reporteră)

Eu, autoarea acestui articol, vreau să-ți spun că ador desenele animate, de aceea și am decis să realizez un astfel de material. Spre vizionare îți propun „Mica Sirenă”. Această producție cinematografică mi-a plăcut de când eram mică, deoarece istoria eroinei principale mereu m-a impresionat. Modul în care Ariel se îndrăgostește de Eric și își riscă viața ca să-l salveze, iar ulterior – relația cu tatăl său ca să se reunească cu el, îmi pare un devotament aproape utopic. Poate sunt eu așa, un pic mai romantică, dar ideea că o persoană a crezut în iubirea ei până la final și a reușit să câștige mă bucură. De asemenea, îmi place modul în care ea descoperă o nouă lume, străină celei pe care deja o cunoștea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente