Zeama moldovenească s-a clasat pe locul 3 în topul celor mai bune supe de pui din lume. Aceasta a reușit să obțină 4,5 puncte din 5.
Clasamentul a fost realizat de TasteAtlas – un ghid online al preparatelor tradiționale. Pe acest site poți găsi rețete autentice, recenzii ale criticilor culinari și articole de cercetare despre diverse ingrediente și feluri de mâncare populare.
Potrivit TasteAtlas, cea mai bună zeamă moldovenească poate fi mâncată la restaurantul „Vatra Neamului”. Aceasta ar fi cunoscută și ca „remediul suprem pentru mahmureală”. De obicei, este compusă din bulion de pui de casă, apă, tăiței de casă și o varietate de legume și ierburi fin tocate.
În topul celor mai bune supe de pui, pe locul 2 s-a clasat ciorba rădăuțeană, cu 4,6 puncte (Rădăuți, România), iar pe locul întâi – supa tom kha gai (Bangkok, Thailanda), cu 4,7 puncte.
![](https://diez.md/wp-content/uploads/2023/09/Captura-de-ecran-2023-09-20-085013.jpg)