Șapte persoane au decedat și circa 300 de tone de ajutoare umanitare au fost distruse. Cele mai importante evenimente din a 574-a zi de război

lviv, kozâțkâi
Foto:Telegram/Kozâțkâi

Astăzi este a 574-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 O persoană a decedat și altele două au fost rănite în urma unui atac cu drone asupra regiunii Lviv. Totodată, potrivit datelor preliminare, au fost distruse aproximativ 300 de tone de ajutoare umanitare din depozitul organizației religioase și caritabile „Caritas Spes”. Despre aceasta a raportat șeful administrației militare regionale, Maksâm Kozâțkâi.

🟣 Norvegia a predat Ucrainei 51 de camioane cu șenile și 14 containere cu piese de schimb. Acest lucru a fost anunțat de ministrul norvegian al apărării, Bjørn Arild Gram, transmite VG.

🟣 Rușii au lovit orașul Kupeansk cu o bombă aeriană ghidată. Potrivit șefului Administrației militare regionale Harkiv, Oleh Sânehubov, se știe despre decesul a șase civili.

🟣 Pe parcursul zilei, Forțele de apărare ucrainene au respins cu succes atacurile soldaților ruși în direcțiile Bahmut, Marinka și Zaporijjea. În total, pe front au avut loc 15 confruntări militare. Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

🟣 Președintele iranian, Ebrahim Raisi, a afirmat că este gata să medieze negocierile dintre Ucraina și Rusia. Potrivit Newsweek, el a făcut această declarație în timpul unei întâlniri din cadrul săptămânii Adunării Generale a ONU.

Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină, iar cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente