Ziua Europeană a Limbilor se organizează anual pe 26 septembrie atât pentru a promova diversitatea culturală și lingvistică, cât și pentru a încuraja învățarea limbilor străine la orice vârstă. Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) s-a alăturat acestei inițiative europene pe parcursul mai multor ani, iar ediția din 2023 nu este o excepție. Astfel, vă prezentăm programul activităților din acest an.
#1. Sesiune de formare continuă pentru profesorii de limbi străine, cu tema: „Proiecte creative la lecțiile de limbi străine: o prezentare a metodologiei si exemple practice”, susținută de profesorul universitar, Dr. Bernd Rueschoff, Universitatea Duisburg-Essen, Germania, membru al Forumului Rețelei Profesionale a Centrului European pentru Limbi Moderne al Consiliului Europei (ECML) și membru al grupului de experți CEFR al Consiliului Europei.
#2. Sesiuni interactive pentru elevi (aici vă puteți înregistra):
— „Examenele internaționale la limba germană Goethe”;
— „Limba suedeză pentru începători și programe de studii în Suedia”;
— „Discuții în limba italiană despre mediu, sustenabilitate, poluare a aerului, reciclare”;
— „Ungaria și limba maghiară LIVE: în Imagini, gust și joc”;
— „Lecție de limba română pentru alolingvi”;
— „Limba Poloneză pe scurt”;
— „Învață Limba Franceză prin activități ludice”.
#3. Expoziții BNRM:
— „Provocări și oportunități inspiratoare în educația lingvistică: Publicații despre Consiliului Europei, din colecția Centrului Pro-European al BNRM, 26 septembrie 2023” (sala de lectură nr. 1);
— „Să învățăm limbi moderne!”. Disponibilă în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2023 (sala de lectură a secției Literaturile Lumii);
— „Descoperim mistere în dicționare vechi”. Disponibilă în perioada 25 septembrie – 25 octombrie (sala de lectură a secției Literaturile Lumii).
Genericul ediției din 2023 este „Ziua Europeană a Limbilor împreună cu noi”.