Târgul de Cariere revine cu o nouă ediție! Evenimentul va întruni peste 1 000 de locuri de muncă și angajatori din diverse domenii

tineri târg

Târgul de Cariere revine și în acest an cu o nouă ediție! În cadrul evenimentului, aveți posibilitatea să descoperiți peste 1 000 de locuri de muncă, angajatori din diverse domenii de activitate, înțelegând, la nivel local și nu numai, nevoile mediului profesional. 

La Târgul de Cariere, participanții vor discuta cu angajatori din diverse domenii de activitate și vor putea consulta oferte de muncă la nivel local, dar și de peste hotare. De asemenea, cei care aleg să vină vor avea șansa să-și găsească un loc de muncă potrivit sau să obțină un stagiu de practică.

„Chiar dacă în era digitală este foarte simplu să aplici online pentru un anumit job, interacțiunile față în față cu angajatorii sunt esențiale și te pot ajuta să obții mai ușor un loc de muncă. În același timp, evenimentele de recrutare organizate fizic oferă companiilor oportunitatea de a câștiga mai multă notorietate pe piața muncii, prin expunerea brandului de angajator, dar și de a recruta mai eficient persoane potrivite pentru rolurile disponibile”, menționează Maria Petruța, PR manageră la Târgul de Cariere.

Tot în cadrul Târgului de Cariere, vizitatorii vor afla mai multe despre ce presupune procesul de recrutare, cum se pot pregăti pentru interviul de angajare sau cum ar trebui să arate CV-ul lor pentru a fi cu un pas în fața altor candidați.

Numeroase companii locale și internaționale vor participa la evenimentul de recrutare din toamna acestui an. Similar edițiilor precedente, și de data aceasta vor fi prezente companii din diverse domenii de activitate, precum: inginerie și IT, producție și tehnică, auto si automotive, logistică și transport, telecomunicații, comerț, marketing și comunicare, servicii și BPO, resurse umane, financiar, bancar. Printre zecile de companii care deja au confirmat prezența la Târgul de Cariere se numără: Kaufland, JTI – Japan Tobacco International, Moldindconbank, VEO, BauTex Composites, Coca-Cola, HBC Moldova, Bosch, IuteCredit, HR Consulting, ProCredit Bank, Purcari Wineries, Profmet sau Banca Națională a Moldovei.

Târgul de Cariere se va desfășura pe 27 și 28 octombrie, începând cu ora 10.00. Activitatea va avea loc la Palatul Național „Nicolae Sulac”, situat pe strada Aleksandr Pușkin 21 din Chișinău. Pentru mai mai multe informații despre târg, doritorii pot urmări site-ul, pagina de Instagram, Facebook, LinkedIn și YouTube a evenimentului.


La ediția din primăvara acestui an, au luat parte peste 2 500 de candidați. Dintre cei prezenți la eveniment, aproximativ 45.36 % erau în căutarea unui nou job, 46.39 % voiau să afle ce mai este nou pe piața forței de muncă, în timp ce 33.51 % doreau să afle ce aduc nou în oferta lor companiile participante.

În ceea ce privește profilul candidaților din perspectiva grupelor de vârstă, se remarcă faptul că participanții cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au reprezentat categoria majoritară, în timp ce următoarea categorie a fost cea a candidaților cu vârste cuprinse între 26 și 30 de ani, urmată de cei cu vârsta de peste 40 de ani.

În același timp, organizatorii menționează că la ultima ediție a Târgului de Cariere numărul participanților cu experiență în câmpul muncii a fost unul semnificativ. Astfel, 42 % dintre candidați au afirmat că au peste cinci ani de experiență pe piața muncii. Următoarea categorie a fost a celor cu experiență între doi și cinci ani, iar pe locul trei s-a situat categoria celor fără experiență profesională.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente