(foto) La frontiera de la Palanca a fost inaugurat un monument. El este dedicat grănicerilor români care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial

377558680_700977208732998_4292882133908308531_n
Foto:Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova

În apropierea punctului de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe a fost inaugurat Monumentul Grănicerilor Regimentului 5 Cetatea Albă care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial. Potrivit Poliției de Frontieră, evenimentul este o dovadă că doar prin unirea forțelor și bunelor intenții, oamenii sunt cei care pot crea lucruri mărețe și pot valorifica istoria, prin recunoștință eroilor căzuți la datorie.

După rostirea numelor a 11 militari și grăniceri, înmormântați pe teritoriul bisericii din localitatea Palanca, în acordurile Fanfarei Poliției de Frontieră a fost dezvelit Monumentul și cei prezenți au depus jerbe de flori, iar un grup de copii a recitat poezii de glorie.

Ceremonia de inaugurare a avut loc în data de 8 septembrie 2023, cu participarea  conducerii Poliției de Frontieră și Ministerului Afacerilor Interne, oaspeților de onoare din România și din Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanților administrației publice locale și Asociației care a restabilit monumentul, localnicilor, dar și altor invitați.

Prima atestare a Monumentului a fost în anul 1933, fiind edificat de către Regimentul 5 Grăniceri Cetatea Albă și distrus odată cu ocuparea Basarabiei. A fost restabilit în anul curent de către A.O. Monumentum.

Sursă foto: Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova
Sursă foto: Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova
Sursă foto: Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente