„Nu mai da vina pe alții că încă nu ți-ai găsit jobul de vis.” Ion Oboroceanu te poate ajuta să-ți creezi un CV care să „strige” despre abilitățile tale

Cover

Ei bine, haideți să spunem lucrurilor pe nume: nimeni nu este vinovat că încă nu ți-ai găsit jobul de vis. Nu poți să dai vina pe familia ta, pe universitate sau pe factorii externi. Unicul responsabil pentru situația ta ești tu însuți, dar știi ce? Nu ești singurul. Și nu ești condamnat la această situație.

Ion Oboroceanu este un tânăr care este implicat în project management in cadrul unei companii IT de digital marketing și care deține în spate o experiență bogată de recrutare și „headhunting” – vânător de capete. Sună interesant? Ei bine, continuă să citești.

Ion Oboroceanu: un specialist în spatele culiselor

Cariera lui Ion Oboroceanu a început cu mulți ani în urmă. A absolvit un liceu american, iar la întoarcerea acasă a devenit coordonatorul echipei de voluntari in cadrul ONG-ului „Centrul de Drept Căușeni”. Ion era responsabil de formarea echipelor de voluntari pentru proiectele de tineret ce erau desfășurate atât in raionul Căușeni, cât și în localitățile din împrejurime.

Ulterior, Ion a activat în companii locale de producere, iar în cele din urmă a ales domeniul IT.

„Cel mai important sfat este să acționezi și să nu stai locului pentru că totul depinde de noi. Este complicat să obții primul job pentru că fără experiență nu prea dorește nimeni să angajeze. În acest caz, un internship este o soluție bună pentru început. Sincer vorbind, la ultimele proiecte și joburi nici măcar nu am aplicat, dar am fost contactat de agențiile de recrutare care propuneau diverse poziții. Este ceva foarte plăcut și motivant când ești invitat să discuți despre noi oportunități. Am fost în culisele proceselor de angajare atât la companii locale din Republica Moldova, cât și la companii cu renume mondial care au filiale în Chișinău. Am văzut suficienți candidați de la CV-uri de top până la cele dezastruoase și interviuri catastrofale. Pot să spun că soluția nu este să arunci vina pe alții, ci să acționezi”, a declarat Ion Oboroceanu.

De la CV-ul plictisitor până la profilul de LinkedIn

„În primul rând, să vorbim despre CV-ul tău. Dacă arată ca o listă de cumpărături sau o scrisoare de dragoste nereciprocă, este o problemă. CV-ul tău trebuie să fie un document care să strige: «Sunt aici și sunt cel mai potrivit pentru această poziție!». Îți voi arăta cum să-l faci să iasă în evidență fără multa teorie și îți voi oferi sfaturi practice în cadrul consultațiilor gratuite pe care le organizez în format online.

Și hai să nu mai tăcem despre profilul tău de LinkedIn. Dacă e gol, nepersonalizat sau pur și simplu inexistent, atunci suntem în secolul trecut. Profilul de LinkedIn este cartea ta de vizită online, iar eu îți voi arăta la modul practic cum să-l transformi într-un magnet pentru recrutori”, spune Ion.

Scrisoarea de recomandare și măiestria persuasiunii personale

„Nu subestima puterea unei scrisori de recomandare bine scrise. Aceasta nu este doar o formalitate – este un instrument de marketing personal. Dacă știi cum să o folosești, te poate propulsa înainte și să obții jobul de vis în timpul apropiat.

Pe lângă toate cele spuse, nu uita de aparență și atitudine. Ești ceea ce prezinți, iar prima impresie este vitală. Fii pregătit din timp să faci o impresie care să rămână în mintea managerilor de recrutare”, explică Ion.

Propunerea de la Ion Oboroceanu către toți cei  interesați de o schimbare

La final, Ion Oboroceanu a propus o idee cu adevarat inedită. „Vreau să ofer o șansă tinerilor să schimbe metodele de căutare a unui job. Propun o consultație absolut gratuită în format online. Da, ai auzit bine – GRATUIT. În timpul consultației, îți voi oferi sfaturi și recomandări personalizate pentru a te ajuta să obții acel job bine plătit în domeniul IT, chiar aici acasă, în Republica Moldova. Consultațiile vor fi organizate în format online, iar pentru a beneficia de aceasta nu ai decât să scrii pe profilul meu de LinkedIn sau să arunci un mesaj la numărul de telefon +(373) 78023943 (disponibil pe WhatsApp, Telegram)”.

„Așa că, ce mai aștepți? Nu mai da vina pe factorii externi sau să cauți vinovați. Soluția ești TU, iar eu voi fi alături sa te ghidez către succesul tău profesional. Ia acum legătura cu mine și rezervă-ți locul pentru o consultație gratuită. E momentul să-ți construiești cariera de vis!”, a spus Ion.

Email: [email protected]

LinkedIn.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente