Limitele admisibile privind substanțele chimice din compoziția jucăriilor ar putea fi modificate

jucării
Foto:Jerry Wang

Legislația națională privind introducerea și punerea la dispoziție pe piață a jucăriilor a fost armonizată la cea a Uniunii Europene. O hotărâre în acest sens a fost aprobată, miercuri, 30 august, în ședința cabinetului de miniștri.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de către Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, scopul acestui proiect este modificarea limitelor admisibile și listelor substanțelor chimice din compoziția jucăriilor clasificate ca substanțe potențial alergene, cancerigene, mutagene sau neadmise în compoziția jucăriilor.  

De asemenea, proiectul are drept scop consolidarea și introducerea unei clarități în modul în care sunt desfășurate activitățile legate de supravegherea pieței, în special aplicarea procedurilor pentru jucăriile care prezintă un risc.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării menționează că inițiativa nu include măsuri care să afecteze financiar bugetul public național. Punerea sa în aplicare nu va duce la cheltuieli suplimentare din buget sau la necesitatea înființării unor organizații noi sau angajării de personal suplimentar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente