Astăzi, de 1 septembrie, ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a venit cu un mesaj pentru elevi, studenți, profesori și părinți cu ocazia începerii noului an de studii.
Mai jos inserăm câteva fragmente din mesajul acestuia.
Bine ați revenit în lumea cunoștințelor și descoperirilor!
Școala este locul în care ne formăm ca cetățeni, ca profesioniști, dar, și mai important, ne formăm ca oameni. Într-o lume în continuă schimbare este bine să avem cunoștințe, dar trebuie să știm și cum valorificăm aceste cunoștințe în beneficiul nostru și al altora. Corectitudinea, onestitatea, bunătatea, grija față de cei din jur ne definesc ca oameni și acestea sunt valorile fundamentale în edificarea unei societăți sănătoase, în care fiecare cetățean își poate realiza potențialul.
Dragi elevi!
[…] Prin muncă asiduă, competențe și atitudine veți putea să vă realizați orice vis, să deveniți profesioniști apreciați și să aveți satisfacție de la ceea ce faceți.Dragi profesori!
[…] Vă îndemn să facem echipă în procesul de îmbunătățire a mediului școlar și să depunem tot efortul în ridicarea prestigiului profesiei. Într-adevăr, este un obiectiv ambițios, dar vom putea să-l realizăm dacă fiecare dintre noi va continua să fie model de comportament și de grijă pentru elevi, studenți și pentru colegii noștri.[…] Atât școala, cât și părinții trebuie să se adapteze la așteptările copiilor născuți în era digitală. Doar împreună, prin dialog și sprijin reciproc, vom putea depăși provocările cu care ne confruntăm. […]
Vă doresc tuturor un an plin de realizări frumoase, descoperiri și competențe noi!
a declarat Dan Perciun.
Amintim că, anterior, ministrul educației, Dan Perciun, a anunțat despre faptul că subiectul discuțiilor pentru prima oră de dirigenție, care are loc tradițional în data de 1 septembrie în toate școlile din țară, va fi despre integrarea europeană a Republicii Moldova.
Respectiv, profesorii vor trebui să elaboreze un mesaj educațional pentru prima oră de dirigenție.
Administrația și consiliul profesoral din cadrul unui liceu din raionul Ialoveni, a decis că în acest an, de 1 septembrie, nu va fi organizat tradiționalul careu.
În Republica Moldova, anul școlar începe pe 1 septembrie. De obicei, în prima zi de școală se organizează un careu festiv și o lecție de dirigenție. Tema pentru această lecție este stabilită în fiecare an de către Ministerul Educației. Anul precedent, elevii au discutat despre eroii căzuți în războiul de pe Nistru.
În acest articol puteți vedea structura anului școlar pentru anul de învățământ 2023/2024. Care este orarul lecțiilor și al vacanțelor.