(foto) Doi sportivi moldoveni au obținut medalii de bronz la cea mai importantă competiție destinată persoanelor cu deficiențe de vedere

sport
Foto:colaj/MEC

Sportivii Oleg Crețul și Ion Basoc au participat cu succes la Jocurile Mondiale Paralimpice de Judo de la Birmingham, Marea Britanie. Aceștia au obținut două medalii de bronz.

Maestrul emerit al sportului Oleg Crețul a concurat la categoria de greutate până la 90 de kilograme, reușind să-l învingă în luptele preliminare pe reprezentantul SUA, după care, într-o pătrime, pe sportivul din Uzbekistan. În finală sportivul nostru a cedat reprezentantului Braziliei. În lupta pentru medalia de bronz Oleg Crețul l-a învins pe sportivul din Kazahstan.

Ion Basoc, Maestru internațional al aportului a evoluat la categoria de greutate +90 de kilograme. În luptele preliminare, sportivul l-a învins pe reprezentantul din Mexico. În cea de-a doua luptă a cedat liderului mondial din Brazilia. Ulterior, în recalificări, Ion l-a învins pe reprezentantul Franței și în lupta pentru medalia de bronz la câștigat pe cel din China. Astfel, Ion Basoc a devenit în premieră medaliat cu bronz la această competiție.

Competiția face parte din Jocurile Mondiale IBSA, cel mai mare eveniment internațional de nivel înalt pentru sportivii cu deficiențe de vedere. Au loc în perioada 18-27 august 2023, iar în cadrul acestora participă peste 1 000 de concurenți din peste 70 de țări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente