Persoanele care oferă în chirie bunuri imobile prin intermediul Booking și Airbnb sunt obligate să înregistreze contractul la fisc

chirie casă
Foto:Tierra Mallorca

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) informează că persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile, inclusiv prin intermediul platformelor online Booking și Airbnb, sunt obligate să înregistreze contractul de transmitere în posesie şi/sau în folosinţă (locaţiune, arendă, uzufruct, superficie) a proprietății imobiliare la SFS.

Potrivit prevederilor Codului fiscal, persoanele fizice sunt obligate, în termen de șapte zile de la data încheierii contractului, să-l înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat. De asemenea, persoanele fizice respective achită impozit în mărime de 7 % din valoarea lunară a contractului. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs.

Potrivit informațiilor, înregistrarea contractului poate fi făcută la Direcțiile deservire fiscală ale SFS sau electronic prin intermediul serviciului „e-Cerere”, la categoria „Cererea de înregistrare a contractelor de dare în locațiune a bunurilor imobiliare de către persoanele fizice”. Alte metode sunt prin intermediul unei scrisori recomandate cu anexarea documentelor confirmative necesare, sau prin intermediul poștei electronice oficiale a Serviciului Fiscal de Stat: [email protected].

Pentru a facilita această procedură, Serviciul Fiscal de Stat a publicat un ghid privind modalitățile de înregistrare a contractului de locațiune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente