(video) Exportul de servicii BSS contribuie la dezvoltarea economiei naționale. Cum explică acest fenomen expertul economic Veaceslav Ioniță

ionita

Serviciile pentru business (BSS) reprezintă o ramură a economiei naționale care, deși este nouă, joacă un rol important pentru stabilitatea financiară a Moldovei. Exportul de servicii a atras nu doar investiții importante, dar a și consolidat poziția Republicii Moldova în economia globală, asigurând un viitor promițător pentru țară.

Expertul economic de la IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță explică cum serviciile BSS împreună cu sectorul IT au contribuit semnificativ la dezvoltarea economiei naționale, asigurând lucrătorii din acest domeniu cu salarii peste media pe economie, creând locuri de muncă și facilitând competitivitatea Moldovei pe plan global în aceste domenii.

„Companiile care se află peste hotare ca să-și optimizeze costurile pentru serviciile de design, arhitectură, contabilitate, lucrul cu clienții nu le realizează în țară, dar încheie contracte cu companii din altă țară. Un contabil care stă în Moldova poate să deservească contabilitatea unei companii din Germania. Un tânăr din Moldova poate să răspundă la întrebările clientului din Polonia. Noi putem să lucrăm pentru diverse țări din Europa și din întreaga lume fără ca să ieșim din Moldova”, a explicat Veaceslav Ioniță.

Mai multe informații despre acest sector le puteți afla în videoclipul de mai jos.

Promovarea sectorului de servicii pentru afaceri din Moldova este susținut de ABSL Moldova și de proiectul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Guvernele Germaniei și Elveției, implementat de GIZ Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente