Naufragiu în largul insulei italiene Lampedusa. 41 de persoane ar fi murit

_130696218_gettyimages-1581681687.jpg
Foto:GETTY IMAGES

41 de migranți au murit într-un naufragiu în largul insulei italiene Lampedusa. Despre aceasta a anunțat un grup de patru persoane care au supraviețuit dezastrului, transmite BBC.

Supraviețuitorii au spus salvatorilor că se aflau pe o ambarcațiune care a plecat din Sfax spre Tunisia. Acesta s-ar fi scufundat în drum spre Italia. Cei patru supraviețuitori, originari din Coasta de Fildeș și Guineea, au ajuns miercuri la Lampedusa.

Supraviețuitorii, trei bărbați și o femeie, au declarat salvatorilor că se aflau pe o ambarcațiune care transporta 45 de persoane, inclusiv trei copii.

Aceștia au declarat că ambarcațiunea, care avea o lungime de aproximativ 7 metri, a plecat din Sfax joia trecută, dar s-a scufundat în câteva ore după ce a fost lovită de un val mare. Se pare că doar 15 persoane purtau veste de salvare.

Supraviețuitorii au adăugat că au fost salvați de o navă de marfă și apoi transferați pe o navă a pazei de coastă italiene. Paza de coastă italiană a raportat duminică două naufragii în zonă, dar nu este clar dacă această navă este una dintre ele.

Autoritățile tunisiene spun că Sfax, un oraș portuar aflat la aproximativ 130 km de Lampedusa, este o poartă de acces populară pentru migranții care caută siguranță și o viață mai bună în Europa.

Tunisia a cunoscut în ultimele luni un val de rasism împotriva africanilor de culoare, iar tentativele de a părăsi țara cu barca au crescut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente