La Chișinău va fi organizată o prezentare de modă cu ajutorul inteligenței artificiale. Descoperă colecțiile digitale ale designerilor autohtoni

prezentare de modă
Foto:Michael Lee

În această toamnă, la Chișinău se va desfășura o prezentare de modă realizată cu ajutorul inteligenței artificiale. În cadrul evenimentului Moldovan Brands Runway, 12 designeri autohtoni, trei din Ucraina și Armenia își vor prezenta colecțiile de toamnă-iarnă. Participanții vor avea ocazia să trăiască o experiență vizuală și auditivă datorită implicării inteligenței artificiale în dezvoltarea conceptului și designului evenimentului.

În acest an, peste 35 de designeri din Moldova s-au înscris pentru a participa la Moldovan Brands Runway. Drept urmare, au fost selectate colecțiile de toamnă-iarnă a 12 designeri, evaluate de un juriu internațional, compus din: Iryna Danylevska, Sara Sozzani Maino, Doina Ciobanu, Vahan Khachatryan, Polina Stepanova, Cai Felip și Daniela Culev.

Programul ediției din această toamnă prezintă participanților nu doar premiera colecțiilor de toamnă-iarnă, dar și posibilitatea de a participa la workshopuri, de a admira expoziții sau de face cumpărături la fața locului.

Prezentarea colecțiilor autohtone va avea loc sub umbrela brandului DININIMĂ și cu amprenta momentelor create de inteligența artificială: elemente vizuale și sunetele generate pentru prezentarea ținutelor. În cadrul workshopurilor vor fi invitați speakeri internaționali, care vor dezvălui cele mai recente tendințe din industria modei.

Încă o premieră a evenimentului va fi o expoziție digitală, care va oferi participanților oportunitatea de a explora și experimenta colecțiile digitale ale unui brand local și ale unui ucrainean. De asemenea, vor fi expuse, cu posibilitatea de achiziționare, creațiile artizanilor locali. La finalul evenimentului, comunitatea va avea parte de un after-party la care se va sărbători inovația în domeniul modei și succesul industriei.

Mai mult, spectatorii și participanții evenimentului vor avea șansa să câștige premii și să se evidențieze în cadrul unui concurs de street style.

Evenimentul reprezintă o ocazie nu doar pentru recunoașterea și aprecierea designerilor naționali, ci și pentru consumatori, care pe lângă descoperirea tendințelor și a creațiilor, vor putea cumpăra multe dintre ținutele preferate. Pentru această ediție, organizatorii colaborează cu brandul Ukrainian Fashion Week de la Kiev. Ediția din acest an a Moldovan Brands Runway va fi organizată în intervalul 8-9 septembrie, la centrul Mediacor, situat pe strada Alexei Mateevici 60 din Chișinău.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente