(video) A murit cântăreața irlandeză Sinéad O’Connor. Ascultă cele mai cunoscute piese ale artistei

ezgif.com-webp-to-jpg (3)
Foto:Gaya Gerard

Cântăreața și activista irlandeză Sinéad O’Connor a decedat la vârsta de 56 de ani. Aceasta a devenit cunoscută pentru piesa Nothing Compares 2 U, lansată în anul 1990, care a ajuns pe primul loc în topuri și i-a adus faima în întreaga lume.

Potrivit BBC, familia ei a fost cea care a anunțat vestea. Cauza decesului nu a fost făcută publică.

Taoiseach (premierul irlandez), Leo Varadkar, a declarat că muzica ei „a fost iubită în întreaga lume și că talentul ei a fost de neegalat”. De asemenea, președintele irlandez, Michael D Higgins, a lăudat „autenticitatea” lui O’Connor, precum și „vocea ei frumoasă și unică”.

De-a lungul carierei sale, O’Connor și-a exprimat în mod deschis opiniile sociale și politice și a lansat 10 albume de studio între anii 1987 și 2014. Aceasta a ţinut prima pagină a presei internaţionale în 1992, atunci când a rupt un afiş cu fotografia papei Ioan Paul al II-lea, în timpul emisiunii de televiziune „Saturday Night Live”.

Mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai cunoscute piese ale artistei.

# Nothing Compares 2 U

# Black Boys On Mopeds

# Troy

This is a Rebel Song

# Molly Malone

Something Beautiful

# Drink Before the War

# I Want Your Hands On Me


Vezi aici și o scrisoare scrisă de Sinead O’Connor în anul 2013, prin care o îndeamnă într-o scrisoare publică pe mai tânăra ei colegă de breaslă Miley Cyrus să lupte împotriva „exploatării” din industria muzicală, cerându-i să nu permită reprezentanţilor acesteia să o transforme într-o „prostituată”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente