Maia Sandu, în urma atacului cu rachete de la Odesa: „Inimile și mințile noastre sunt alături de Ucraina”

maia
Foto:Facebook/Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj după ce armata rusă a lansat un atac cu rachete spre Odesa noaptea trecută.

„Este sfâșietor să urmărești scenele de distrugere din Odesa, un oraș drag pentru moldoveni. Condamnăm atacurile aeriene continue ale Rusiei asupra orașelor pașnice, a cartierelor rezidențiale și a centrului istoric.

Inimile și mințile noastre sunt alături de Ucraina.”

Amintim că noaptea trecută, 23 iulie, trupele rusești au lansat un atac cu rachete asupra Odessei. În Piața Catedralei din centrul orașului, una dintre rachetele rusești a lovit Catedrala „Schimbarea la față”, cea mai mare biserică ortodoxă din Odessa, care aparține Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente