O moldoveancă a fost amendată cu 25 000 de lei după ce a zis pe TikTok că poporul ucrainean ar trebui să fie distrus

ucraina
Foto:Ambasada Republicii Moldova în Ucraina/Facebook

O femeie în vârstă de 30 de ani, cetățeancă a Republicii Moldova și României, a fost amendată cu 25 000 de lei după ce a a publicat pe TikTok o înregistrare video în care a adresat cuvinte jignitoare reprezentanților poporului ucrainean, menționând că toată națiunea lor ar trebui să fie distrusă. Despre aceasta a raportat Procuratura Generală a Republicii Moldova.

Conform învinuirii înaintate de către procurori, inculpata, în data de 22 mai 2022, fiind în vizită la niște cunoștințe din raionul Sângerei, a difuzat pe TikTok un videoclip în care, în timp ce avea pe cap un chipiu militar specific ofițerilor sovietici, s-a adresat public reprezentanților poporului ucrainean, afirmând că ar fi trebuit să fie lichidați de pe timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, să le moară copiii de mici și în general toată națiunea să fie distrusă.

De asemenea, i-a numit „fasciști” și a declarat că țara „moare” din cauza prezenței lor, adică a manifestat acțiuni intenționate prin îndemnurile publice, îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii și dezbinării naționale, în vederea provocării stării de animozitate, spre înjosirea onoarei și demnității naționale a poporului ucrainean.

Respectiv, Judecătoria Bălți, sediul Central, a găsit-o vinovată pe femeie de săvârșirea infracțiunii de instigare la acțiuni violente pe motiv de prejudecată (art. 346 din Codul penal), iar inculpata și-a recunoscut integral vinovăția.

Notă: sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente