În Nicolaev au fost înregistrate decese și persoane rănite, inclusiv copii, în urma unui atac. Cele mai importante evenimente din a 512-a zi de război

unian incnediu razboi
Foto:unian,net/ГСЧС

Astăzi este a 512-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În noaptea de 20 iulie, soldații ruși au atacat centrul orașului Nicolaev. În urma acestui bombardament, o clădire rezidențială cu trei etaje și un șir de garaje au luat foc. După rapoartele autorităților ucrainene, 18 persoane au fost rănite, nouă dintre care au fost internate în spital, inclusiv cinci copii. La fel, în urma bombardamentelor nocturne la Nicolaev, de sub dărâmături au fost scoase corpurile a două victime.

🟣 Consiliul UE a extins sancțiunile împotriva Rusiei, impuse în legătură cu invazia Federației Ruse în Ucraina. Măsurile restrictive au fost prelungite până în data de 31 ianuarie 2024 și includ restricții ce vizează comerțul, finanțele, tehnologia, bunurile cu dublă utilizare, industria, transportul și bunurile de lux.

🟣 Ca urmare a atacurilor armatei ruse din noaptea de 19 spre 20 iulie în Odesa, opt persoane au fost rănite, inclusiv trei angajați ai Serviciului de Stat de Urgență. La fel, de sub dărâmături a fost scoasă o persoană decedată.

🟣 Australia a impus sancțiuni asupra a 35 de organizații din sectoarele de apărare, tehnologie și energie ale Federației Ruse și a 10 persoane, inclusiv miniștri și oficiali de rang înalt ruși, precum și asupra personalului militar de rang înalt din Belarus, scrie unian.net.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente