Ești în căutarea unor opțiuni interesante pentru petrecerea timpului liber? Te ajutăm să decizi unde ieși vineri, 21 iulie

evenimente
Foto:Unsplash/Helena Lopes

Ești în căutarea unor opțiuni interesante pentru petrecerea timpului liber? Vineri este ziua în care poți să-ți transformi planurile în adevărate aventuri. Indiferent dacă ești un iubitor al culturii și artei, pasionat de muzică și divertisment sau pur și simplu îți dorești să evadezi din rutina zilnică, echipa #diez te ajută să găsești ceva special pentru tine.

În acest articol găsești evenimentele care vor avea loc vineri, 21 iulie.

# Expoziția I Love Sushi

Sursă: Muzeul Național de Istorie a Moldovei

Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește noul program de schimburi culturale și expoziția itinerantă I Love Sushi având ca temă sushi – emblema bucătăriei japoneze în lume.

În anul 2013, bucătăria japoneză a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al UNESCO, simbolul său fiind sushi. Originar din Asia de sud-est și China de sud, sushi a ajuns în Japonia acum mai bine de o mie de ani. De atunci și până în zilele noastre a trecut prin schimbări radicale profitând de abundența de resurse naturale din insulele japoneze și din jurul acestora, de aplicarea noilor cunoștințe în domeniu și de continua dorință a japonezilor de a prepara mâncăruri gustoase. La ora actuală, cel mai cunoscut sortiment de sushi este fără îndoială nigiri-zushi care a apărut în urmă cu aproximativ două sute de ani la Edo (Tokyo de astăzi).

Expoziția I Love Sushi va fi deschisă publicului larg în perioada 14 iulie – 15 august 2023, în Sala 1, parter, a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A.

# Modular. The Vision AIR

Sursă: Modular

La ora 18.00, la Digital Park va avea loc o nouă petrecere în aer liber.
# Gene on Earth [US] se trezește în lumina soarelui din propria lume, îndreptându-se spre orizont pe drumul spre oriunde și nicăieri, în același timp.
# Perky Wires [BCN] captivează publicul cu Minimal House și stabilește noi sub-stiluri de muzică Deep Tech, prin absorbția simbolurilor de House modern.
# Deck Lotton [MD] – pasionat de viniluri, a început să își manifeste gusturile muzicale cu rezidența Olandeep în 2021. De atunci a avut parte de o mulțime de prestații alături de numeroși artiști consacrați din străinătate și mereu actualiza record backu-ul său.

Mai multe detalii găsești aici.

# Examen

Sursă: Examen

Sunteți gata să vă distrați la maxim în luna iulie? Organizatorii festivalului EXAMEN vă invită pe 21 iulie la un eveniment incendiar în incinta Chișinău Arena – Amfiteatru.

În cadrul evenimentului vor evolua: IVAN DORN, Magic Flowers, Cosmos în buzunar, Murmur de Izvar, Nolimit Production, Markus Lawyer, Sarmigetusa. Evenimentul începe la ora 18.00.

Mai multe detalii despre festival, dar și despre bilete găsiți aici.

# Wine&Tech Forum

Sursă: Artcor

Artcor te invită la Wine&Tech Forum, evenimentul care unește pasiunea pentru vin cu inovațiile tehnologice. O să explorezi soluții digitale ce modelează viitorul sectorului vitivinicol.

Acest eveniment are scopul de a construi punți de colaborare între producătorii de vin și experții din domeniul tehnologiilor digitale, promovând abordări inovatoare ce vor optimiza procesele în viticultură, producerea vinului, logistică, marketing, vânzări și vor crește valoarea adăugată și recunoașterea vinurilor moldovenești pe plan intern și internațional.

Nu ratați oportunitatea de a fi la curent cu inovațiile care modelează viitorul industriei vinului! 

Mai multe detalii găsiți aici.

# Cupa Mondiala Skateboarding, Role, Scooter

Sursă: Fest.md

Cupa Mondială WORLD ROOKIE TOUR va avea loc în Moldova.
Sportivii vor putea concura în următoarele categorii:
# skateboarding (pe 22 iulie 2023) la skatepark-ul Valea trandafirilor
# trotinete (pe 22 iulie 2023) la skatepark-ul Valea trandafirilor;
# role Skate Cross (pe 22 iulie 2023) la skatepark-ul Valea trandafirilor;
# role Speed Slalom (pe 23 iulie 2023) la Roller Park Moldova.

Prețul unui bilet variază între 250 de lei și 350 de lei.

Mai multe detalii găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente