Soldații ruși au distrus 60 000 de tone de cereale. Cele mai importante evenimente din a 511-a zi de război

rusia ucraina
Foto:ua.depositphotos.com

Astăzi este a 511-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Un incendiu a izbucnit la un teren de antrenament care se află în Crimeea. În rezultat, au început explozii foarte puternice. Din cauza unei urgențe la poligon, autostrada Tavrida este închisă. Așa-zisul consilier al pseudo-șefului Crimeii, Oleg Kriucikov, a spus că o parte a drumului, de la kilometrul 118 până la kilometrul 130, a fost blocată. Potrivit acestuia, transportul este redirecționat către vechiul drum Kerci. Nimeni nu a fost rănit. Serviciul de Grăniceri de Stat al Ucrainei a transmis că un depozit cu muniție s-a aprins la terenul de antrenament Starâi Krâm.

🟣 În noaptea de 19 iulie, sodații ruși au atacat Ucraina din sud, folosind rachete de croazieră aeriene, terestre și maritime, precum și drone de atac iraniene de tip Shahed-136/131. Acest lucru este transmis în mesajul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Au fost atacate instalații de infrastructură critică și instalații militare, direcția principală a loviturii este regiunea Odesa.

🟣 Rusia a confirmat atacurile asupra zonelor din orașului Odesa. „În această seară, Forțele Armate Ruse au lansat o lovitură de grup cu arme de precizie maritime și aeriene asupra instalațiilor industriei militare, a infrastructurii de combustibil și a depozitelor de muniții ale Forțelor Armate ale Ucrainei din apropierea orașului Odesa”, transmit autoritățile ruse.

🟣 În timpul atacului din sudul Ucrainei, în noaptea de 19 iulie, soldații ruși au distrus 60 000 de tone de cereale care urmau să fie transmise spre export prin coridorul cerealelor. Acest lucru a fost anunțat de ministrul politicii agrare al Ucrainei. Greva de noapte a scos din funcțiune o parte a infrastructurii de export de cereale a portului Ciornomorsk. Potrivit experților, va dura cel puțin un an pentru refacerea completă a instalațiilor deteriorate. „Teroriștii ruși au vizat în mod absolut deliberat infrastructura acordului de cereale, iar fiecare rachetă rusă este o lovitură nu numai pentru Ucraina, ci pentru toți cei din lume care luptă pentru o viață normală și sigură”, a subliniat Volodâmâr Zelenski.

🟣 În jurul orei două dimineața, pe 19 iulie, se deplasa coloana a șaptea a CMP Wagner de-a lungul autostrăzii P43 din direcția Rahaciou în direcția Babruisk. Au fost observate cel puțin 50 de echipamente ale mercenarilor lui Prigojin. Coloana se deplasa însoțită de poliția rutieră, o parte din echipament era marcată cu foi cu număr de ordine. Tot în această dimineață, coloana a opta CMP Wagner a trecut granița dintre Belarus și Federația Rusă.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente