Soldații ruși au atacat orașul Kiev cu drone kamikaze. Cele mai importante evenimente din a 505-a zi de război

ucraina
Foto:unian.net

Astăzi este a 505-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În această seară, soldații ruși au atacat din nou Ucraina cu UAV-uri iraniene de tip Shahed. După cum sa menționat în rezumatul de dimineață al Statului Major al Ucrainei, au fost implicate un total de 15 drone kamikaze, dar forțele de apărare au distrus 11 UAV-uri de atac. Armata rusă a lansat peste 60 de lovituri aeriene și a făcut 64 de bombardamente din mai multe sisteme de lansare de rachete. Ca urmare a atacurilor, există civili morți și răniți, inclusiv copii. Au fost distruse clădiri rezidențiale. În ultimele 24 de ore, aviația ucraineană a lansat șase lovituri în zonele în care se concentrează armata rusă, armele și echipamentele militare și patru lovituri asupra sistemelor de rachete antiaeriene.

🟣 În această noapte, soldații ruși au atacat Ucraina folosind drone kamikaze și rachete Kalibr. Capitala a avut de suferit în urma atacului. Au fost înregistrate lovituri în patru cartiere ale orașului, potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei. La una dintre adrese, salvatorii au stins un incendiu pe balconul etajului cinci al unui imobil cu 16 etaje. Două persoane au fost rănite. La încă o adresa, un incendiu a izbucnit într-o clădire cu un etaj. Armata rusă a tras aproximativ 10 drone kamikaze în capitala Ucrainei

🟣 Armata rusă a atacat insula Șerpilor , care se află în Marea Neagră. Potrivit Comandamentului Operațional „Sud”, soldații ruși au aruncat o bombă puternic explozivă asupra insulei. De asemenea, este raportat că astăzi nouă nave rusești sunt în serviciu de luptă în Marea Neagră, printre care – trei vehicule de lansare: două de suprafață și subacvatice. Echipament general – până la 18 rachete de calibru. Potrivit comandamentului, în zona de responsabilitate a acestuia de-a lungul liniei frontului, armata rusă se află în defensivă, dar continuă să bombardeze malul drept. Soldații ruși nu opresc folosesc activ aviația tactică și atacă cu dronele.

🟣 Pe parcursul anului, echipa ucraineană de salvare a reușit să returneze cadavrele a 19 soldați care au murit în captivitatea Rusiei. Acest lucru a fost anunțat de comisarul pentru persoane dispărute în circumstanțe speciale. „Din păcate, apărătorii mor nu doar pe câmpul de luptă, ci și în captivitate. În cadrul operațiunilor de căutare, s-au localizat și restituit cadavrele a 19 apărători”, a precizat oficialul. Comisarul a adăugat că cauza morții lor au fost rănile și bolile, precum și îngrijirea medicală inadecvată în captivitate. 

🟣 Femeile care au fost deținute ilegal de soldații ruși au vorbit despre experiențele lor în timpul detenției în Herson , în special despre condițiile de detenție, interogatori și torturi. După cum relatează presa din Ucraina, specialiștii spun că majoritatea femeilor deținute ilegal din Herson nici măcar nu au fost informate despre motivele detenției lor, iar în timpul și după detenție, femeile au fost bătute. Au fost înregistrate cazuri de tortură. Vorbim despre diferite tipuri de bătăi, torturi cu curent electric și apă, precum și amenințări cu violență sexuală și expunere forțată. Activiștii pentru drepturile omului au reușit să identifice aproximativ 30 de femei care în momente și perioade diferite au fost plasate într-un centru de detenție temporară din Herson. 


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente