Pe 12 iulie, UTM a mai realizat un nou obiectiv propus și anume – organizarea un nou training tehnic. Instruirea a fost organizată de Xontech Systems, împreună cu producătorul FORTRA și în parteneriat cu noua entitate înființată la Universitatea Tehnică a Moldovei, în decembrie 2022 – Academia de Securitate Cibernetică, creată cu suportul proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, cu tematica, “Clasifică, marchează, etichetează informațiile și protejează-le de o eventuală scurgere în baza celor mai avansate tehnologii de securitate informațională – Digital Guardian și Boldon James”.
Acest training a fost realizat cu titlul gratuit și a fost dedicat tuturor instituțiilor publice și private, cele care doresc să:
— își securizeze și să își organizeze toată informația prin clasificarea și marcarea acesteia;
— prevină scurgerea de date prin orice tip de canal de comunicare (intern sau extern);
— poată investiga un incident de securitate pentru luarea imediată a deciziilor și a preveni un incident mult mai grav;
— educe angajații organizației în conștientizarea tipului de informații cu care lucrează zi de zi, fie că este publică, internă, confidențială sau secretă.
„În tandem cu nevoile stringente din mediul academic și societate, pe segmentul «Cyber Security», UTM în parteneriat strategic cu Xontech Systems continuă să livreze conținut de calitate, abordat dintr-o perspectivă didactică și praxiologică. Astfel, acest eveniment important a partajat cu participanții, exerciții practice, începând de la instalarea agentului de clasificare a datelor cât și cel de DLP, până la simularea unor scenarii prin crearea regulilor și politicilor de securitate precum: Keyword – TopSecret, Regular expression – credit cards, serial number, Application (IDE), URL, Network/local folder, Content classification, marking, labeling, Web-messengers & Email control, Attaching and sending with Outlook, Control of popular software for shadow IT (+forensics), Personal (public) messengers & Application Control (Telegram – with extreme caution), etc. Suntem bucuroși să dezvoltăm asemenea parteneriate fructuoase și pe această cale aduc sincere mulțumiri partenerului nostru – companiei Xontech Systems, în persoana dlui Andrian Cornei, Director General, pentru implicare și susținere în organizarea acestor evenimente, maxim de utile pentru societatea noastră”, a declarat Dinu Țurcanu, Prorector pentru Digitalizare, dar și Coordonator Strategic al Academiei de Securitate Cibernetică.
Acest training tehnic face parte din seria de instruiri planificate pentru anul 2023, realizate în parteneriat cu Academia de Securitate Cibernetică din cadrul UTM. Scopul acestora, este de a aduce expertiză companiilor publice și private, de a face transfer de cunoștințe către entități, iar acestea la rândul lor să poată implementa și utiliza cele mai bune practici și soluții în domeniile sus menționate.
Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.