Dominika Stojanoska: „Eliminarea stereotipurilor de gen în Moldova s-ar putea întâmpla în mai mult de 10 ani”

Dominika Stojanoska.
Foto:Captură de ecran: NordNews.md

Dominika Stojanoska, reprezentantă de țară UN Women Moldova, a declarat într-un interviu oferit pentru NordNews.md că în Moldova sunt servicii de protecție a victimelor violenței, dar că ele trebuie îmbunătățite astfel ca toate femeile și fetele să aibă acces la ele.

„Dacă e să vorbim despre eliminarea stereotipurilor de gen, acest lucru s-ar putea întâmpla în mai mult de 10 ani. Femeile trebuie să aibă acces la servicii necesare, astfel încât să primească această protecție de care au nevoie. În țară există servicii care prestează această protecție. Îmbunătățirea acestor servicii pe teritoriul țării ar putea dura un an, doi sau cinci, în funcție de investițiile care se vor face”, a declarat Dominika Stojanoska.

Reprezentanta de țară UN Women Moldova a mai menționat că elevii din Moldova ar trebui să învețe despre educația sexuală și că ei își doresc asta.

„Acest lucru este foarte necesar. Curriculumul școlar trebuie să fie schimbat. Chiar prim-ministrul țării a menționat despre faptul că manualele școlare sunt pline de stereotipuri și că ele trebuie schimbate, iar Ministerul Educației se ocupă acum de acest lucru, lucrează la revizuirea programei. Noua programa i-ar învăța ce înseamnă consimțământul, este ceva ce i-ar pregăti pentru viitor”, a conchis Dominika Stojanoska.

Vă invităm să urmăriți integral interviul realizat de NordNews.md.

Acest produs a fost realizat de către Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI în cadrul proiectului „Promovarea la nivel național și regional a unui răspuns umanitar sensibil la gen” implementat de către UN Women și finanțat de Guvernul SUA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente